Кућа Добрих Вести

Login

Како обезбедити боље услове за запошљавање младих у ризику?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

obukakakakaБЕОГРАД - СОС Дечија села Србија, поводом Међународног дана социјалне правде, 20. фебруара, са почетком у 14 часова, у оквиру пројекта „Јаки млади – одржива социјална инклузија и економска подршка младима у ризику“, организују конференцију „Запошљивост младих у ризику“, са циљем да представници младих и привреде успоставе дијалог о начинима за повећање запошљивости младих из социјално и економски најугроженијих група на територији Београда.

 

Конференција се одржава у Кафе бару „16“ (Господар Јованова 46), социјалном предузећу које, кроз обуке за конобаре и бармене, младима који су користили услуге Свратишта, помаже у проналаску посла и осамостаљивању.

 

О мерама и политикама за запошљавање младих из ризичних група на отварању конференције ће говорити: Драгомир Петорнијевић, председник Савета за запошљавање града Београда, Весна Живковић Костић, начелница Оделјења за програме запошлјавања и предузетништво, Национална служба за запошљавање, Марчела Вуинац-Обућина, начелница Оделјења за образовање и обуке, Национална служба за запошљавање, Ирена Ђорђевић, Национална алијанса за локални економски развој (НАЛЕД), Александра Грубин, менаџерка пројекта „Јаки млади – подршка запошљавању“ (Фондација СОС Дечија села Србија).

 

У другом делу конференције, биће оргнизовани сусрети послодаваца и младих, у оквиру којих ће млади, кроз разговор са представницима компанија, говорити о својим потребама и искуствима, кад је у питању тражење и задржавање посла, док ће послодавци младима говорити о знањима и вештинама који су потребни за проналазак посла и развој каријере.

 

У оквиру конференције представиће се и удружења која раде на повећању запошљивости младих: Центар за интеграцију младих, Центар за социјално превентивне активности „ГРИГ“, Центар за позитивни развој деце и омладине „ЦЕПОРА“, Добротворна организација српске православне цркве – „Човекољубље“, Центар за социјалну интеграцију деце и младих „ЗВЕЗДА“ и Центар за превенцију криминала и постпеналну помоћ – „НЕОСТАРТ“.

                                  lakiranje

 

 

Каријерни центар „Јаки млади“ отворен је у оквиру пројекта „Јаки млади – – одржива социјална инклузија и економска подршка младима у ризику“, који СОС Дечија села Србија спроводе у партнерству са немачком Фондацијом Херман Гмајнер и локалним партнерима , уз суфинансирање немачког савезног министарства за привредну сарадњу и развој (БМЗ). Основна улога Центра „Јаки млади“ је подршка у повећању запошљивости младих из угрожених група са територије града Београда.

 

Фокус је на младима од 16 до 30 година који су имали/имају статус детета без родитељског старања као и на младима који су укључени у програме подршке породицама у ризику које спроводе СОС Дечија села. До сада је Центар “Јаки млади” пружио различите услуге за повећање запошљивости за преко 190 младих.

 

СОС Дечија села Србија су хуманитарна, невладина организација, посвећена добробити деце – бризи о деци без родитељског старања, и јачању снага породица и заједница у бризи о својој деци и очувању њихове безбедности, као превентивној мери против напуштања и занемаривања деце. У Србији смо присутни од 2004. године, кроз бригу о деци без родитељског старања у СОС Дечијем селу Краљево, Центре за подршку породици у Нишу, Обреновцу и Београду, Програм подршке хранитељским породицама, Програм за подршку запошљавању младих у Београду, програм хитне помоћи реализован земљотреса у Краљеву, поплава у Обреновцу и Лазаревцу и програм хитне помоћи избеглицама у транзиту кроз Србију.

                                        cigeradnidanord

Међународни дан социјалне правде, обележава се широм света, са циљем борба против сиромаштва и стварање једнаких шанси за све. Данашњи дан је подсетник на неопходност свакодневног залагања за борбу против социјалне искључености, као и на то да је неопходно обезбедити да сви имају приступ основним правима, као што су образовање, становање и социјална заштита.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 17 фебруар 2018 17:19

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија