Кућа Добрих Вести

Login

Пракса за младе са инвалидитетом – пријавите се још данас

Оцените овај чланак
(1 Глас)

forummmmddkkfkfБЕОГРАД - Форум младих са инвалидитетом објавио је конкурс за похађање праксе у компанијама за 16 младих са инвалидитетом а рок истиче данас.

 

Форум  позива све заинтересоване младе са инвалидитетом са територије града Београда да се пријаве на конкурс за похађање праксе.

 

Конкурс је отворен за мотивисане младе са инвалидитетом, који имају до 35 година и желе да стекну радно искуство кроз праксу у привредним субјектима. У оквиру тромесечне праксе, млади са инвалидитетом ће имати прилику да уче и да стичу искуство, при чему ће од Форума младих са инвалидитетом добијати и новчану надокнаду на месечном нивоу за покривање трошкова превоза и топлог оброка.

 

Сваком од изабраних практиканата ће бити додељен ментор из привредног субјекта у којем ће похађати праксу.

 

Пракса траје 3 месеца: средина марта – средина јуна 2018. године.

 

Описе појединачних позиција за праксу, као и пријавни формулар можете наћи ОВДЕ.

 

Један кандидат може да се пријави на више позиција.

 

Након истека рока за пријаву, вршиће се селекција кандидата. Сви кандидати ће бити обавештени о исходу селекције.

 

Одабрани кандидати ће, пре почетка похађања праксе, проћи петодневну обуку за стицање додатних знања и вештина у области рада. Похађање обуке је обавезно за одабране практиканте.

 

За све додатне информације можете се обратити Форуму младих са инвалидитетом путем телефона 011 3220632 (радним данима од 09.00 до 17.00  часова) и путем мејла оОва адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. .

 

Пракса се реализује у оквиру пројекта „Радна пракса за младе са инвалидитетом“, који за циљ има унапређење запошљивости младих са инвалидитетом кроз развој и примену програма радне праксе.

 

Очекивани резултати пројекта односе се на увећане могућности за запослење за младе са инвалидитетом и стицање нових знања и вештина путем похађања праксе, док ће, са друге стране, послодавци имати на располагању пилотиран модел праксе за младе са инвалидитетом, уз примену инклузивних процедура. Програм праксе је развијен кроз сарадњу представника пословног, цивилног и државног сектора, са искуством у области запошљавања особа са инвалидитетом.

 

Пројекат се реализује у партнерству са Делта Холдинг, док су сарадници на пројекту Национална служба за запошљавање, Унија послодаваца Србије и Универзитетски центар за студенте са хендикепом. Пројекат је подржан од стране Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије, у оквиру тематске грант шеме „Подршка иновативним приступима повећања запошљавања и запошљивости младих“, који представља део пројекта „Подршка спровођењу Програма реформи политике запошљавања и социјалне политике у Републици Србији са фокусом на политику запошљавања и повећања запошљивости младих” („Иницијатива за запошљавање младих“) којег финансијски подржава Швајцарска агенција за развој и сарадњу под називом „Знањем до посла – Е2Е“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 фебруар 2018 12:47

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија