Кућа Добрих Вести

Login

Изабрани најбољи млади стартапови

Оцените овај чланак
(1 Глас)

STARTAPVOPOBE4354545БЕОГРАД - Предузетнички тимови Boostowski и Matchday Stickers показали су највећу креативност у изради својих пословних идеја, иновативност, као и стратешки приступ развоју производа, освојивши тако новчани подстицај у укупном износу од 20.000 евра, у оквиру другог мтс стартап убрзања.Ову награду додељује Телеком Србија најбољим полазницима Стартап академије, која већ више од 6 година окупља, помаже и едукује домаће стартап предузетнике. Петочлани жири одлучио је да управо њима буду додељена средства као подстицај за даљи развој њиховог пословног решења. Поред новчане награде, добитницима је обезбеђена менторска подршка и бесплатни сервиси неопходни за развој дигиталних производа – мтс оптички приступ интернету и цлоуд сервер.

Овај конкурс и награда спроводе се већ другу годину за редом, како би се подржали перспективни домаћи предузетници и поспешило креирање иновација у нашој земљи.
Предузетнички тим Боостоwски развио је апликацију која обезбеђује пораст промета и профитабилности малопродајних објекта унапређењем продајних капацитета запослених. Представница тима изјавила је да за њих ова награда представља додатни подстицај и ветар у леђа за даљи развој производа.

 

Шесту годину за редом Стартап академија је помогла изабраним домаћим стартапима да за три месеца додатно убрзају развој својих иновативних подухвата кроз посебан програм и уз менторску подршку успешних предузетника.

 

Ове године програм је био бесплатан, а за наградни фонд од 20.000 евра борило се шест стартапа: Carvisor, Boostowski, Emitto, Matchday Stickers, Наша патрола и Vidra Packer Сви они су синоћ презентовали своје идеје у присуству жирија који је одлучивао о томе коме ће доделити новчани подстицај.

 

Лепа ствар која је обележила шесту генерацију Стартап академије је та што су три од шест стартапа представљале жене предузетнице.

 

Carvisor

 

Идеја Carvisora је платформа која асистира купцима при бирању аутомобила тако што алгоритам процењује колико је понуда добра. Односно, у платформу је имплементран pricing помоћу ког се одређује реална цена возила, сертификационим путем које се утврђује у ком је оно стању и smart ranking, технологија за рангирање возила у складу са жељама купца и квалитетом возила. А у све то укључен је и лични асистент који помаже купцу при избору возила.

 

Тим Boostowski

 

Тим Boostowski је одлучио да се окрене третирању проблема оних који управљају малопродајом креирајући „савршеног менаџера продаје”. Као неко ко се 23 године бави развојем продаваца, ЦЕО Биљана Ждрале је константно наилазила на један проблем — због свакодневних оперативних задатака просечан менаџер продаје не стиже да се бави постизањем циљева и обезбеђивањем профитабилности. Да не би губили пословне прилике Боостоwки апликација им на дневном нивоу поставља циљеве у КПИ-јевима, даје повратну информацију запосленима, тренира их и коригује (преко видео туторијала), проверава стечено знање и мотивише их путем гејмификације и награђивања. Вредност овог решења већ је наишла на интересовање, па је Boostowski стекао три клијента — Еxtreme Intimo, Dexy Co и Ђак.

 

Emitto

 

Иза имена Еmitto стоји аутоматизовани сервис који информише читаоце о новом садржају који је објављен на њиховим омиљеним медијима. Препознавши као проблем то што читаоци лајкују странице одређених медија на Фејсбуку у нади да ће видети сав садржај који они објаве, а немају контролу шта до њих долази, Емитто тим је осмислио производ који је интегрисан са апликацијама попут Messengera, Slacka, WhatsAppa, Telegrama и сл, па тако обавештава читаоце о свакој новој објави.

 

Matchday Stickers

 

Од „Моја бебушка” апликације са фото стикерима која је била усмерена на маме и бебе, производ тима Матцхдаy Стицкерс преоријентисао се на модерне навијаче. Њихова замисао је да корисници апликације славе победе и пружају подршку својим тимовима уз адекватне стикере које могу да ставе на своје фотографије, а као главну прилику за тестирање идеје виде наступајуће Светско првенство у фудбалу. Дугорочни план брачног и пословног пара који стоји иза овог стартапа је да им клијенти буду спортски клубови, као и улазак на е-спортс тржиште.

 

Наша патрола

 

Наша патрола већ је развила решење за размену информација међу возачима о местима на којима се налазе полицијске патроле и камере. За сада броји више од 90.000 корисника од којих је активно више од 35.000. У плану им је освајање домаћег тржишта и оних у региону и земљама источне Европе, али и ширење тима, отварање канцеларије, повећање броја корисника и уплата.

 

Vidra Packer

 

Видра Пацкер се окупила око идеје да помогне логистичким и транспортним компанијама у прављењу товарних планова. Њихов wеб алат смештен на цлоуду замишљен је као решење проблема оштећења товара оптимизацијом трошкова, повећањем искоришћености товарног простора и побољшањем сарадње између компанија, њихових одељења и запослених. Ово ради у три корака: уносом потребних информација, прегледом решења и дорадом, и паковањем по плану.

Топ два

 

Новчана средства у износу од 20.000 евра које је обезбедио Телеком Србија поделила су два тима — Boostowski и Matchday Stickers Осим ових неповратних средстава, победници су добили приступ сервису мтс стартап убрзање, а њихов развој ће од стране ментора и партнера Академије бити праћен и у наредним месецима.

 

До сада је кроз програм Стартап академије прошло више од 100 полазника, компаније које су потекле са ње су оствариле приход већи од 10 милиона евра и узеле више од два милиона евра инвестиција. А за оне који су заинтересовани да се прикључе наредној генерацији значајно је да ће седма Стартап академија бити организована у партнерству са Гуглом и то кроз његов програм Google Developers Launchpad фокусиран на раст програмерских заједица и стартапа.

 

Извор: Стартит/Кућа добрих вести

Последњи пут измењено среда, 09 мај 2018 17:23

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија