Кућа Добрих Вести

Login

Изложба „Личне историје - заједничко наслеђе“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

virtuelnaizlozbaИзложба „Поклони и откупи Етнографског музеја у Београду 2014-2019 - Личне историје – заједничко наслеђе“, представља увид у одабране предмете којима су у периоду од 2014. до 2019. године допуњене збирке Етнографског музеја у Београду. Повод за настанак изложбе јесте жеља да се укаже на континуиран и систематичан рад на попуњавању музејског фонда и покаже да наш музеј живи и расте захваљујући заједници која га обогаћује основним материјалом за рад - предметима.

 

Отварање изложбе можете пратити онлајн 18. августа од 13 часова, на Фејсбук страници Музеја – Етнографски музеј у Београду – Ethnographic museum in Belgrade. У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом отварање изложбе ће бити омогућено на овај начин.

 

Аутори изложбе су Иван Максимовић и Маша Перуничић.

 

Од преко 1000 предмета којима је музејски фонд у протеклих шест година допуњен, одабрани су они који захваљујући богатом историјату или специфичном начину употребе омогућују свеобухватан преглед епохе у којој су настали и били коришћени. Тиме је дат допринос разумевању друштвене историје ових простора прављењем места за личне и локализоване приче, односно микро историје.

                                                 pokladnamaska

 

Још један аспект је био подстицајан за овакав концепт изложбе. Етнографски предмети су неизбежно лични, било да је реч о прозаичним стварима, или о онима које се пред очи других износе само у посебним приликама. Сваки од тих предмета се везује уз смех и сузе, бес и радост, љубав и мржњу. Због тога Музеј посебну захвалност дугујемо онима који су се одважили да личне предмете и приче поделе с другима и омогуће нам да увидом у њихове животе, по ко зна који пут, реконструишемо живот прошлих времена.

 

Позивамо вас да до новембра 2020. године посетите изложбу и да у складу с препорукама Владе Републике Србије у циљу сузбијања ширења вирусне заразе КОВИД-19, током боравка у свим изложбеним просторима Музеја правилно користе заштитне маске као и да поштују растојање приликом кретања до најмање два метра.

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија