Logo
Одштампајте ову страницу

Лепши угао гледања на живот

Оцените овај чланак
(4 гласова)

positivo-uvodnaМАДРИД - Сваку вест можемо гледати из различитих углова, баш као у оној песмици Јове Јовановића Змаја „Које је боље“. Хајде да видимо како иста вест изгледа из угла статистике, а како из угла уредника шпанских интернет новина „Ен позитиво“(En positivo), Хорхеа Добнера (Јоrge Dobner).

Статистика каžе да је број становника на наšој планети достигао седам  милијарди, а стручњаци тврде да ће 2050. године на земљи живети 10 милијарди људи. Овај податак многе плаши, јер страхују да неће бити довољно ресурса да сви преживимо и прехранимо се.

Уредник сајта “Ен Поситиво”, међутим, не мисли тако. Он сматра да је дивна вест што ће толико људских бића имати прилику да присуствује овој дивној забави коју зовемо живот и жели добродошлицу сваком од њих.

positivo

 

Производимо двоструко више хране од потреба

 

Статистика показује да тренутно производимо двоструко више хране од онога што нам је потребно, да имамо далеко више ресурса него што нам је неопходно. Ако се савесно и одговорно будемо односили према планети, она ће бити плодна и имаћемо довољно ресурса, каже Добнер.

С друге стране, додао је он, пораст броја становника омогућиће нам да научимо уметност суживота и толеранције једном за свагда. Будући да ће нас бити толико, мораћемо се потрудити да успоставимо добре односе са нашом браћом и сестрама широм планете, ма какво да им је порекло.

 

Уметност суживота и грађења мостова љубави

 

Треба да научимо да градимо братске мостове засноване на љубави. Треба да се радујемо сваком новом животу, јер што нас је више, односи међу нама биће комплекснији и биће потребно више труда да их одржимо. А што их брижљивије градимо, свет ће бити све савршенији, сматра уредник овог интернет сајта.

„Исто као што се рођење детета прославља у свакој породици, ми се радујемо и славимо рођење сваког живог бића. Пред њим је сјајна авантура, а ко зна, можда ће је делом проживети и са нама.

Не чини ли се сада ова вест о повећању броја становника дивном?“, поручује Хорхе Добнер.

Извор: Кућа добрих вести / enpositivo


Гордана Балаћ

Pођена 1976. Дипломирани професор шпанског језика. Поред шпанског, говори енглески и италијански. Никада није радила у струци, ако се изузму две дивне године које је провела као хонорарни преводилац у Танјугу. Уживала да вестима даје необичне и привлачне наслове. Тренутно ради у елитном салону керамике и намештаја, али не престаје да ужива у читању, превођењу и усавршавању језика. Ужива у природи, речима и разговору са добронамерним, смиреним људима пуним живота. Верује да човек, ако посматра свет са лепше стране, у свему и свуда може пронаћи свој мали рај.

Најновије од Гордана Балаћ

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015