Кућа Добрих Вести

Login

Пријавите се за школу урбаног пчеларства "BeeConnected"

Оцените овај чланак
(1 Глас)

PCELARSTVODKFJKFJDKF78878787Након прошлогодишње успешно завршене обуке прве генерације градских пчелара, "BeeConnected"школа урбаног пчеларства у сарадњи са удружењем Еконаут, отвара пријаве за нову генерацију полазника, које су отворене до 15. јуна.

 

Поред тога, поводом Светског дана пчела, 20. маја, покренута је и Иницијатива за медоносне баште, са циљем да пчелама омогући извор хране у урбаним срединама. Нова Искра је поносна што је део ове иницијативе и што је наша башта на локацији Савамала пример мултифункционалне медоносне бас̌те у центру града.

 

Часови теорије ће се у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом одвијати онлине, док ће се часови праксе одржавати у јединственом урбаном мини пчелињаку, постављеном на крову агенције „Креатива Унлимитед“ код Ушча и другим локацијама са пчелињацима у Београду.

 

Предавач у школи пчеларства је проф. Др. Мића Младеновић са Пољопривредног факултета, а демонстратор добре пчеларске праксе је искусни београдски пчелар Слађан Симоновић, са преко 20 година искуства. Они ће са полазницима школе поделити своје знање о пчелама и пчеларској пракси.

 

Програм школе се одвија уз подршку Секретаријата за заштиту животне средине града Београда у оквиру пројекта „СОС за пчеле“, удружења Еконаут и партнера и Креатива Унлимитед и Нова Искра.

 

За програм се пријавите ОВДЕ.

 

Извор: Кућа добрих вести/Нова Искра


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија