Кућа Добрих Вести

Login

Почеле пријаве за Конкурс Министарства пољопривреде

Оцените овај чланак
(2 гласова)

TRAKTORRRRRПочела је пријава за све који су заинтересовани за до сада најповољније субвенције у пољопривреди, популарне као 50:40:10 где авансно пољопривредник добија 50% безповратних средстава док 40% улаже из кредита код своје банке, а само 10% су средства која у старту произвоћач треба да уложи.

 

Како је раније најављено из Министарства пољопривреде, током године, биће укупно три јавна позива за пријаве на конкурс, а укупан буџет само за ову годину је 20 милиона евра. Први своје пројекте могу да поднесу воћари, повртари, виноградари и цвећари.

 

Један захтев може бити подржан са најмање 10.000 а максимално 25.000 евра када је реч о пољопривредним газдинствима док ће мала и средња предузећа моћи да рачунају на 12.500 до 200.000 евра. У првом позиву биће подржани сектори воћарства, виноградарства, повртарства и цвећарства.

                                                     maline2323

„Пројекат конкурентне пољопривреде у Србији“ је заједничка иницијатива Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Светске банке.

 

Детаљније информације као и списак банака и консултаната који могу помагати у подношењи захтева налазе се на линковима:

 

Први конкурсни рок истиче за месец дана а наредни позиви ће бити у јулу и октобру текуће године.

 

Извор: Агропрес

 

 


Последњи пут измењено уторак, 11 мај 2021 10:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија