Кућа Добрих Вести

Login

За развој села и пољопривреде 100 милиона динара

Оцените овај чланак
(3 гласова)

imagesБЕОГРАД - Канцеларија за одрживи развој недовољно развијених подручја објавила је јавни конкурс за доделу 100 милиона динара намењених реализацији програма одрживог развоја пољопривреде и села у југозападној Србији.

Средства су намењена јединицама локалних самоуправа Прибој, Ивањица, Нова Варош, Пријепоље, Сјеница, Рашка, Нови Пазар и Тутин.
У оквиру укупно предвиђених средстава за суфинансирање, девет милиона динара је намењено за израду пројеката, а 91 милион динара за финансирање и суфинансирање локалних индивидуалних пројеката по локалним самоуправама.

Средства ће процентуално бити расподељена по територијалном принципу на основу броја становника. И то: Прибоју 8,6 милиона динара, Ивањици 10,2 милиона, Новој Вароши 5,3 милиона, Пријепољу 11,7 милиона, Сјеници осам милиона, Рашкој 7,8 милиона, Новом Пазару 29,5 милиона и Тутину 9,8 милиона динара.

Појединачна вредност биће максимално три милиона динара, и то за израду пројеката за изградњу стаје за музне краве, живинарника за коке носиље и производњу јаја и меса, и за подизање засада и производњу коштуњавог воћа.

Биће суфинансирани и пројекти за улагања у прерађивачке и развојне капацитете-хладњаче, кланице, пољопривредне центре, изградњу или поправку сушара за воће или лековито биље, магацине, складишта, штале, набавку пољопривредне механизације и опреме, пластеника за повртарску производњу, набавку музилица и опреме за пчеларство.

Конкурс је отворен док има средстава предвиђених за овај програм, а најкасније до 9. маја.

                                                Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 26 април 2013 16:50
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија