Кућа Добрих Вести

Login

Како до финансирања агропривреде Србије?

Оцените овај чланак
(4 гласова)

forumhranaСУБОТИЦА - Како до конкурентности и финансирања агропривреде Србије, само су неке од тема Трећег пољопривредног форума „Храна за Европу“ који се од 17-19. октобра одржава у Суботици.

Сви се данас слажу у оцени да је агропривреда највећи неискоришћени потенцијал и стратешка област развоја, али и да се још пуно тога мора урадити како би постигли одређене резултате.

Економске анализе указују да би Србија подизањем приноса на ниво просека ЕУ 28 могла да утростучи вредност пољопривредне производње и вишеструко повећа извоз.

Скуп у Суботици је посвећен теми „Инвестирајмо у агропривреду Србије“.

Инвестиције у научноистраживачки и технолошки развој и инфраструктуру агропривреде, пољопривредну производњу, прехрамбену и друге гране прерађивачке индустрије, засноване на маркетинг концепту, предуслов су подизања конкурентности српске агропривреде.

Како да мобилишемо и где да усмеримо скроман домаћи инвестициони потенцијал? Како да привучемо страни капитал? Како да што боље искористимо европске и фондове других међународних организација? Како да развој агропривреде базирамо на тржишном, а не само на производном концепту?

Организатори форума су Економски институт и Друштво аграрних економиста Србије.

Догађај почиње  17. октобра, у хотелу „Галерија“ у Суботици.

Више о програму и учесницима сазнајте ОВДЕ.

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 15 октобар 2013 22:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија