Кућа Добрих Вести

Login

За дугорочне кредите пољопривредницима и за прераду 400 милиона динара

Оцените овај чланак
(3 гласова)

njiveeeeeНОВИ САД – Развојни фонд Војводине одлучио је да отвори два нова конкурса за доделу дугорочних кредита у области пољопривреде у износу од 400 милиона динара, који ће бити отворени до утрошка средстава.

Укупно 250 милиона динара биће издвојено за дугорочне кредите за пољопривреду, а 150 милиона за развој прехрамбено-прерађивачке индустрије.
Конкурс за пољопривреду намењен је регистрованим пољопривредним газдинствима и то за набавку пољопривредне механизације, вишегодишњих засада воћа и винове лозе, као и за системе за наводњавање и опремање хладњача и складишта.
Конкурс за развој прехрамбено-прерађивачке индустрије намењен је малим и средњим предузећима регистрованим за пољопривредну делатност, као и земљорадничким задругама које поседују задружну својину.
Кредити ће се додељивати за капиталне инвестиције у области производње хране, како би се постигли високи стандарди у технологији производње, складиштења и прераде хране у Војводини.

                                                                              Извор: Кућа добрих вести/Развојни фонд Војводине 


Последњи пут измењено петак, 13 децембар 2013 10:43
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија