Кућа Добрих Вести

Login

Сарадња са италијанским саветом за истраживање за бржи агроиндустријски развој

Оцените овај чланак
(2 гласова)

poljoprivredaБЕОГРАД - Mинистар пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић потписала је Протокол о сарадњи између Министарства пољопривреде и заштите животне средине Републике Србије и италијанског Националног савета за истраживање (CNR), дирекције у Сасарију, и италијанском компанијом Albatros & Associati S.a.s. 

 

У имe Нaциoнaлнoг сaвeтa зa истрaживaњe, дирeкциjе у Сaсaриjу, Прoтoкoл је пoтписaо директор Maурo Maркeти а у име компаније Albatros & Associati S.a.s., Андреа Прато.

 

Министар Богосављевић Бошковић је нагласила да је организована сарадња значајна у томе што омогућава да знање и искуство, као и рационално коришћење природних ресурса, пружају могућности за узгој домаћих животиња и усвајање нових технологија за производњу сира. Потписани Протокол је важан како у агроиндустрији, тако и секторима производње хране али и у сфери научно-истраживачког рада у технологијама производње прехрамбених производа, објавило је Министарство пољопривреде.


„Овај Протокол ће омогућити бржи агроиндустријски развој западне, јужне и југоисточне Србије где већ постоје услови и традиција гајења говеда, коза и оваца“, рекла је Богосављевић Бошковић.


Директор Нaциoнaлнoг сaвeтa зa истрaживaњe, дирeкциjе у Сaсaриjу Maурo Maркeти


је нагласио да је једнако значајна научно-истраживачка као и привредна сарадња са Републиком Србијом у агроиндустријском сектору, која би довела до повећања приноса и побољшања технологија.


Протокол који је потписан ће омогућити пружање консултанстских и интелектуалних услуга у идентификацији развојних пројеката, проналажењу финансијских извора и промоцији партнерства пред међународним и националним инвеститорима у циљу дефинисања мера подршке и подстицаја иновативних пројеката који могу да допринесу расту и модернизацији агроиндустријског сектора Републике Србије.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 23 јануар 2015 19:18
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија