Кућа Добрих Вести

Login

Јефтини зајмови за пластенике и противградне мреже

Оцените овај чланак
(3 гласова)

njivaaaaaaБЕОГРАД - Покрајински фонд за развој пољопривреде расписаће ових дана пет пролећних кредитних линија, и то за набавку система и опреме за наводњавање, нове погонске и прикључне пољопривредне механизације, нових стакленика и пластеника и опреме у њима, затим нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда, те квалитетне телади за тов.


Конкурс за те кредитне линије биће отворен до 16. марта 2015.


Кредити Фонда ће се и ове године одобравати под веома повољним условима с каматом до један и два одсто. За пролећни кредитни циклус Фонда планирано је 2,5 милиона евра, а исти износ планиран је и за редовну јесењу кредитну линију, најавио је лист Новосадски Дневник.

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки је казао да ће објављивањем конкурса Покрајинског фонда за развој пољопривреде практично заживети усклађени систем подршке покрајинских фондова и Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство војвођанским пољопривредницима.


Он је још додао да је постигнут и договор да се за три кредитне линије – за наводњавање, за подизање стакленика и пластеника и противградних мрежа – регистрована газдинства која добију новац од Покрајинског фонда за развој пољопривреде и рефундацију од Покрајинског секретаријата за пољопривреду, обавежу на превремену отплату кредита Фонда.


Директор Фонда Јожеф Сабо појаснио је услове кредитирања за свих пет кредитних линија. Како је навео, кредити за набавку нових система и опреме за наводњавање биће одобравани с каматном стопом од један одсто на годишњем нивоу. У оквиру те кредитне линије одобраваће се кредити до 5.000 евра, с грејс-периодом од девет месеци и роком отплате од 24 месеца. За набавку опреме чија вредност износи од 5.000 до 15.000 евра, одобраваће се кредити с роком отплате од 30 месеци и грејс-периодом од 12 месеци.


За набавку погонске и прикључне пољопривредне механизације одобраваће се кредити чији је максимални износ 20.000 евра. Каматна стопа на годишњем нивоу износи два одсто, период отплате је пет и по година, с грејс-периодом од шест месеци.Кредити за набавку нових стакленика и пластеника и опреме у њима биће одобравани с каматом од два одсто на годишњем нивоу.

 

Максималан износ кредита је 15.000 евра, рок отплате 36 месеци и грејс-период од 12 месеци.


За набавку нових противградних мрежа у вишегодишњим засадима воћа и винограда одобраваће се кредити чији је максимални износ 15.000 евра. Кредити ће бити одобравани с каматом од два одсто на годишњем нивоу, с роком отплате од 24 месеца и грејс-периодом од годину дана.


Извор: Кућа добрих вести/Новосадски Дневник


Последњи пут измењено уторак, 17 фебруар 2015 12:09
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија