Кућа Добрих Вести

Login

У наредних 120 дана обнова 775 килoметара aтарских путевa

Оцените овај чланак
(1 Глас)

poljskiputttttБЕОГРАД - У наредних 120 дана биће обновљено 775 километара атарских утева и тим поводом Министарство пољопривреде је са 63 локалне самоправе закључен уговор о уређењу пољских путева. 

 

Укупна вредност ове инвестиције је 715,5 милиона динара, а учешће Министарства је 357 милиона динара“, изјавила је данас министар пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић Бошковић.

 

Министар је рекла да ће на ревитализацији путева бити ангажована домаћа предузећа, која ће између осталог извршити равнање терена, насипање шљунчаном или каменом подлогом путева и изградњу пропуста и додала да ће ради великих последица које су поплаве оставиле на сеоску инфраструктуру, министарство у оквиру мере ревитализација пољских путева, потписати данас уговоре и са 58 градова и општина, у којима је била проглашена ванредна ситуација, саопштило је Министарство пољопривреде.

 

Министарство пољопривреде и заштите животне средине прошле године потписало је уговоре са представницима четрдесет локалних самоуправа, у вредности од 650 милиона динара и  ревитализовано је преко 515 километара пољских путева.

 

Како је навела министар Богосављевић Бошковић, уређење пољопривредног земљишта изградњом или ревитализацијом пољских путева, представља једну од најзначајних мера којом ће се омогућити бољи услови живота и рада пољопривредника, али и свих других људи који живе у руралном подручју. Биће омогућен лакши, безбеднији и ефикаснији транспорт пољопривредника али и пољопривредних производа, што има посебан значај за транспорт воћа и поврћа.

 

Реализацијом потписаних уговора директну корист имаће више хиљада пољопривредника, јер ће ове путеве користити за одлазак и долазак до свог пољопривредног земљишта.

 

Министар је поздравила напоре локалних самоуправа и колега из других институција усмерених ка стварању услова за развој пољопривреде и побољшање услова живота у руралним срединама.

 

„Верујем да ћемо ангажовањем ресурса на свим нивоима власти, храбро ићи ка испуњењу заједничких циљева“, закључила је министар.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 09 јул 2015 20:15
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија