Кућа Добрих Вести

Login

Форум о органској производњи

Оцените овај чланак
(1 Глас)

forumorganikaБЕОГРАД - Центар за органску производњу Селенча организује 9. Форум о органској производњи у оквиру којег се организује и фестивал традиционалне хране органског квалитета.


Форум ће се одржати 25. септембра 2015. године у Селенчи.


Тема овогодишњег Форума је Пласман органских производа на домаћем и међународном тржишту.


Форум се традиционално одржава сваке године крајем септембра а циљ му је промоција органске производње; промоција традиционалних манифестација; промоција традиционалних прехрамбених производа органског квалитета; размена актуелних информација; едукација; презентација произвођача; успоставњаље сарадње са иностранством.

 


Концепција овогодишњег Форума се састоји из три сегмента:


- пленарни део намењен малим произвођачима под називом "Изазови пласмана за мале органске произвођаче" где ће чланови Центра представити предности и проблеме различитих канала продаје органски производа у виду сопствених искустава.


- округли сто на тему "Како повећати извозни учинак органских произвођача - подршка државе - најбољи модел" где ће представници великих органских произвођача у дискусији са представницима институција, уз учешће гостију из Словачке, разматрати најбољи модел за подршку извозним активностима од стране државе.


- пословни сусрети предузећа где су основна циљна група произвођачи, прерађивачи и дистрибутери из сектора органске производње.

 

Кроз наведени концепт циљ нам је да помогнемо члановима да унапреде свој присуство на тржишту у виду прилагођавања захтевима тржишта, повећања пласмана, диверзификацију канала продаје, проналажење пословних партнера у земљи и иностранству, као и интензивирање комуникације са институцијама с циљем боље подршке извозним активностима.


Организатори желе да подстакну пословну сарадњу изражену кроз већи обим размене производа са иностранством, кроз повезивање производње, заједничких улагања и наступа на трећим тржиштима и сл., али и сарадњу у области размене знања и технологије и посебно у унапређењу конкурентности кроз заједничко учешће у националним и европским програмима и фондовима.


Учешће на догађају је бесплатно.


Активности на Форуму се реализују уз подршку оснивача и чланова Центра, локалних, покрајинских и републичких органа, као и партнерских организација: Европске предузетничке мреже, ЕкоРуралНет-а из Хрватске, Војвођанског кластера органске пољопривреде.


Више информација о програму биће доступно до краја месеца.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 19 август 2015 21:59
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија