Кућа Добрих Вести

Login

Сајам пољопривреде и хране „Агра“ у Словенији

Оцените овај чланак
(1 Глас)

AGRAaaaaБЕОГРАД – У Словенији се ове седмице одржава значајан Међународни сајам пољопривреде и хране „Агра“.


На сајму у Горњој Радгони у периоду од 25-27. августа 2014. године ће се представити 1.730 излагача из 29 земаља на површини од преко 68.000 м2 сајамског простора и који посети преко 120.000 посетилаца.


Сајам АГРА 2014 традиционално је највећи сајам пољопривреде и прехране у Словенији и у региону.


Истовремено са сајмом АГРА одржаће се и 19. Међународни сајам амбалаже, пакирања, технике и логистике - ИНПАК, који ће понудити различите врсте амбалажа, материјала и технологије за паковање и обележавање, за опремање складишта и логистику.


На штандовима сајма у Словенији присутно је више фирми из Србије и доста произвођача воћа и поврћа, највише са подручја јужне и југозападне Србије.


Велико је интересовање за штандове наших излагача, посебно за производе које можемо обележити са ознаком имена порекла или ознакама географског порекла.

 

Такође има и доста органских производа.


Mинистaр пoљoприврeдe и зaштитe живoтнe срeдинe Снeжaнa Бoгoсaвљeвић Бoшкoвић присуствoвaла је свeчaнoм oтвaрaњу овог сајма.


Она је истакла да је велика заинтересованост посетилаца на српским штандовима потврда да Србија има велике потенцијале када је реч о производима са именом порекла, географским именом порекла или органским производима.


„То је оно што интересује савремену Европу и развијене пољопривредне земље, које се интересују, не само за количину, већ и за квалитет призвода“, објаснила је министар.


Сајам АГРА 2015 посебни нагласак ставиће на Међународну годину тла и на махунарке као основу плодности тла, на индустријску конопљу као биљку од хиљаду могућности, на ароматично биље, еколошку пољопривреду и прехрану, на храну из наше близине, на шуму и дрво, те на сигурну и за околину прихватљиву пољопривреду.


Уз разне пословне и стручне презентације, на посету позивају изложбе стоке, свиња, оваца, словенске аутохтоне пасмине домаћих животиња, пчеларства, перади, малих животиња, риба у рибњаку, једнодневна изложба крашких овчара.


Нагласак сајма ће бити на еколошкој производњи, одржаће се тако многа предавања, конференције као и многа стручна оцењивања разних производа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 25 август 2015 20:33
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија