Кућа Добрих Вести

Login

Јавни позив за пчеларе

Оцените овај чланак
(1 Глас)

pcelaraaБЕОГРАД - Секретаријат за привреду – Управа за пољопривреду објавио је, на основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја града Београда за 2016. годину, јавни позив за достављање пријава за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за ову годину.


Јавним позивом уређени су услови, начин и критеријуми доделе подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за 2016. годину, најавио је Град Београд.


Подстицајна средства су намењена за набавку опреме за пчеларство и то: седам кошница типа „Dadant – Blatt” (DB) ili tipa „Langstrot – Rut” (LR) са припадајућим рамовима и врцаљка (ручна или електрична). Подносилац пријаве може да конкурише за доделу подстицајних средстава само за набавку и постављање једне врсте опреме која је предмет овог јавног позива. Максимални износ подстицајних средстава је 45.000 динара.


Право на доделу подстицајних средстава може остварити физичко лице носилац или члан регистрованог породичног пољопривредног газдинства. Подносилац пријаве има право на подстицајна средства ако има пребивалиште на територији града Београда, да је носилац или члан регистрованог породичног пољопривредног газдинства и да је катастарска парцела на којој ће се поставити седам нових кошница (или катастарска парцела на којој су већ постављене кошнице за подносиоце пријава који конкуришу за набавку врцаљке) на територији града Београда и да је у власништву подносиоца пријаве или у власништву носиоца или члана истог регистрованог породичног пољопривредног газдинства или у закупу од подносиоца пријаве најмање до 31. децембра 2021. године.


Уколико подносилац пријаве није власник пољопривредног земљишта, потребно је да поседује оверену сагласност власника катастарске парцеле којом се дозвољава постављање опреме која је предмет јавног позива, треба да испуњава услове гајења пчела у стационираном пчелињаку у складу са одредбама Правилника о начину гајења и селидбе пчела, садржини уверења о транспорту, као и о условима давања сагласности да пчелари из других земаља могу користити пчелињу пашу на територији Републике Србије.


Подносилац пријаве који конкурише за набавку врцаљке потребно је да има најмање пет кошница, да по било ком основу не користи бесповратна подстицајна средства за набавку и постављање опреме која је предмет јавног позива. Уколико катастарска парцела на којој се поставља опрема има више власника, потребна је сагласност свих сувласника. Приликом избора корисника бесповратних подстицајних средстава предност имају самохрани родитељи и подносиоци пријава који нису користили подстицајна средства у области пчеларства која је додељивао Град Београд.


Подносилац пријаве доставља образац пријаве за доделу подстицајних средстава у области пчеларства на територији града Београда за 2016. годину, образац изјаве да по неком другом основу не користи бесповратна подстицајна средства за исту намену и образац изјаве да је самохрани родитељ.


Ови обрасци могу се преузети са званичне интернет-странице Града Београда или у просторијама Секретаријата за привреду Градске управе Града Београда, Краљице Марије 1/XВИИ, канцеларија 1713, сваког радног дана од 9 до 15 часова.


Пријаве се морају доставити у запечаћеној коверти препорученом поштом на адресу Градске управе Града Београда, Секретаријат за привреду, Краљице Марије 1/XVII, Београд или личном доставом на писарницу Градске управе Града Београда.


Пријаве поднете препорученом пошиљком предате пошти најкасније до 15. априла сматраће се благовременим.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 25 март 2016 22:39
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија