Кућа Добрих Вести

Login

Временски услови нису омели искусне моделаре

Оцените овај чланак
(1 Глас)

Mladi pobedniciBacka kup111111111

СОМБОР - У организацији аероклуба “Сомбор“ из Сомбора одржан је јубиларни 20. Бачка куп 2016. у класама Ф1А,Б,Ц и Х у недељу 12.06.2016.године на терену у непосредној близини салаша Ранчево севернозападно од Сомбора.

„Метеоролошки услови у последњих месец дана не иду на руко организаторима моделарских такмичења. Из тих разлога морали смо померити ово такмичење за недељу дана у односу на спортским календаром предвиђени датум. Па ни тога дана, када је такмичење одржано, нису услови били идеални.

Претходно вече пало је 25-30 литара/м2 кише те је на дан такмичења била велика влажност ваздуха, врло мало сунца, ниска кумулусна облачност са слабим успоним струјањима. Ово време је било идеално само за искусне такмичаре и старе ,,лисце,,“, прича Андрија Шил из организације такмичења.

На такмичењу је учествовало 22 такмичара у класи Ф1А 10, Ф1Б само један, у Ф1Ц само три домаћа такмичара и у Ф1Х 8 такмичара. Из Мађарске је присуствовало 8 такмичара и двоје тренера. Велики број домаћих такмичара је одказало учешће на такмичењу јер су предвидели кишовит дан. Такмичење је протекло у фер и коректној борби, у пет рунди-турнуса, а свака је трајала један сат.

Ветар је дувао југозападни у просеку са око 4.2 м/с. Модели су летели око 1-1,5 км од старта. Због поменуте слабе термике максималан број бодова освојио је у класи Ф1А само Тица Мића, а у Ф1Х-Хец три такмичара из Мађарске Хорват, Селмеци и Мороцс. Њих троје је учествовало у флy оф-у након чега је победио Хорват, друго место је заузео Селмеци, а треће Мороцс. Победници у класи Ф1А били су Тица, Борђошки и Мутић, у класи Ф1Б Гостојић Светозар, а у класи Ф1Ц Бачи, Јановић и Јовин.

Улогу главног судију веома успешно је већ традиционално обавио Бошковић Габор, док су мерачи времена били Шил, Топић, Берлековић, Јанковић, Славковић и приправник Новаковић.

Извор: Ваздухопловни Савез Србије/Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 17 јун 2016 22:43
Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија