Кућа Добрих Вести

Login

Град Београд расписао четири конкурса за доделу субвенција за пољопривреду

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kuspus454545БЕОГРАД - Град Београд и у овој години наставља са подстицајима за развој пољопривреде како би субвенцијама олакшао заинтересованим грађанима да се баве овом делатношћу. Расписана су четири конкурса за доделу подстицајних средстава, а реч је о додели субвенција за пољопривредну механизацију, средстава у области пчеларства, сточарства, воћарства и повртарства на теририторији Београда.


Према речима Милинка Величковића, в.д. градског секретара за привреду, један од приоритета за Град Београд у 2017. години биће улагање у пољопривреду и зато су субвенције и помоћ пољопривредницима један од најбољих путева да се стигне до тог циља.


„Тај новац је намењен за куповину механизације, субвенције за ратарство, изградњу пластеника, улагање у пчеларство и органску производњу. На овај начин инвестирамо у привредну грану која отвара нова радна места, запошљава људе и од које тек у будућности можемо да очекујемо велику корист за град и њене становнике. С једне стране грађани добијају здраву храну, а с друге смањујемо број незапослених у граду, јер читаве породице уз помоћ субвенција развијају своју производњу и на тај начин осигуравају средства за живот“, рекао је Величковић.


Он је прецизирао да су јавним позивом подстицајна средства намењена за набавку пољопривредне механизације односно трактора снаге до 60 kW. Подстицајна средства, која су наменска и бесповратна, додељују се у максималном износу 80 одсто цене прихватљивих трошкова набавке пољопривредне механизације, а максимални износ подстицајних средстава за ову сврху је 1.300.000 динара. Рок за подношење пријава је 10. март до 15 часова.


„Подстицајна средства у области пчеларства намењена су за набавку опреме, а подносилац пријаве може да конкурише за доделу подстицајних средстава само за набавку и постављање једне врсте опреме, која је предмет овог јавног позива. Максимални износ подстицајних средстава износи 65.000 динара“, појаснио је Величковић, и додао да је рок за подношење пријава је 24. март до 15 сати.


Када је реч о субвенцијама у области сточарства, како је рекао, средства су намењена за набавку домаћих или увозних уматичених стеоних јуница сименталске расе.


“Предност имају подносиоци пријава који нису користили подстицајна средства која је додељивао Град Београд. Тиме желимо да дамо могућност свима који су заинтересовани да искористе на прави начин ова средства. Максимални износ подстицајних средстава за овај конкурс је 300.000 динара”. нагласио је Величковић.


Подстицајна средства у области воћарства и повртарства су намењена за набавку и постављање опреме и то противградне мреже, пластенике са системом за наводњавање кап по кап за производњу поврћа и воћа. Максимални износи подстицајних средстава зависе од површине парцеле на којој се опрема поставља, а рок за подношење пријава је 31. март до 15 часова.


Више информација о овим конкурсима заинтересовани могу видети на званичном сајту Града Београда, у делу под називом Градски огласи, конкурси и тендери.


Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 21 фебруар 2017 14:54
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија