Кућа Добрих Вести

Login

Осам шпанских лидера технологије на пољопривредном сајму

Оцените овај чланак
(1 Глас)

foto22222БЕОГРАД - Осам шпанских компанија другу годину за редом ће се представити на 84. Међународном сајму пољопривреде у Новом Саду.


Под покровитељством Трговинско-економског одељења Амбасаде Шпаније у Београду и Шпанског института за промоцију извоза и инвестиција ICEX, српски привредници ће имати прилике да размене искуства са 8 шпанских лидера у области технологије и опреме у пољопривреди.

                                                

„Успех шпанске пољопривреде је у технолошки напредним системима за наводњавање, који је помогао не само да премостимо географско-климатска ограничења, него је и довео до оптималне потрошње воде, као драгоценог ресурса. У тој области је наша земља постала један од светских лидера, а важно је напоменути и системе за заштиту усева од мраза, пластенике, противградне мреже и мреже за засену,“ изјавио је Антонио Родригес Иљескас, шеф сектора за индустријску опрему, Шпанског института за промоцију извоза и инвестиција – ICEX.


На сајму ће се представити најважнији аспекти пољопривредне производње - пластеници, прихрана, опрема за штале и сточарство (хранилице и грејање), системи за наводњавање, најсавременији системи за заштиту од мраза, производња разних врста црева и цеви за наводњавање, производња ђубрива, мреже и фолије за заштиту усева (противградне, за сенчење…), као машине за производњу хране за животиње и пелета. Од компанија које ће учестовати на највећем регионалном пољопривредном сајму у Новом Саду ће, учествовати осам шпанских компанија: Invernaderos Ima, Javier Camara, Hefe Feritilizantes, Control Helades, Irconfort, Agralia, Rosal Instalaciones Agroindustriales, Caudal Extruline Systems.

                                                         

    SPANIJAFOTO


У последњих пет година робна размена између Републике Србије и Краљевине Шпаније је у континуираном порасту, а поред тога сматра се да постоји доста простора за унапређење економских односа. Из Шпаније, Србија је у 2016. години нешто више увозила него извозила, па је тако на првом месту било свињско месо чији се увоз повећао за 7,11% у односу на претходну годину, док су се на другом месту нашли делови и опрема за моторна возила. У 2016. години увоз шпанских трактора и тегљача за полуприколице у односу на 2015. годину увећао се скоро четири пута, чија је укупна вредност достигла 6,65 милиона евра. Када је реч о шпанском извозу пољопривредне технологије и опреме ка Србији и региону, од производа су најзаступљенији системи и опрема за наводњавање, средства за заштиту и прехрану биља, као и пољопривредне машине за земљорадњу и шумарство. Што се тиче извоза Србије у Шпанију, Србија извози највише намештај и делове за намештај, на другом месту се налази кукуруз, а онда и производе од гуме, односно пнеуматику.


Шпански институт за промоцију извоза и инвестиција (ICEX) је јавна организација која промовише сарадњу шпанских компанија са међународним партнерима. Осим што нуди решења при куповини шпанске опреме и услуга, ICEX је развио велики број услуга намењених фирмама заинтересованим за сарадњу са шпанским компанијама.

 

Извор: Кућа добрих вести


Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија