Кућа Добрих Вести

Login

Октобарски дани органских фарми

Оцените овај чланак
(1 Глас)

organikfarmnnnnБЕОГРАД - Центар за едукацију и промоцију Сербиа органике уз подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у оквиру пројекта „Подржимо органско“ организује током октобра (15. и 22.) посете органским газдинствима у руралним подручјима.

 

Обићи ће се 4 газдинства по програму у прилогу.

 

Органска производња је идеалан метод одрживе пољопривредне производње за мале произвођаче у руралним подручјима јер им омугућава да ресурсима у окружењу и на газдинству произведу производ додатне и више вредности и самим тим обезбеде економску стабилност породице посебно у условима разуђеног индустријског раста у земљи.

 

Сербиа органика својим активностима подржава све укључене у овај вид производње кроз реализацију различитих активности па организује и посете сертификованим органским газдинствима са циљем подршке произвођачима кроз развијање продаје на „кућном прагу“, путем директне едукације потрошача, њиховог упознавања са принципима органске пољопривреде, начину производње.

 

Током оваквих посета успостваља се однос поверења између произвођача и потрошача и заправо врши демистификација органске производње.Однос поверења који се гради има трајни карактер и продубљује се даље на местима продаје, као што су зелене пијаце пре свега где су произвођачи присутни. Произвођачи су најважнији промотери органске производње и они врло добро преносе знања о специфичностима производње својим купцима , али и свима које занима органска производња.

 

Органска пољопривреда и домаће тржиште се интезивније развијају последњих година, али је на домаћем тржишту још увек низак ниво свести и знања о овој пољопривреди и производима, препознавању и значају за очување природних ресурса и заштиту животне средине.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 10 октобар 2017 22:43

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија