Кућа Добрих Вести

Login

Пољопривредна механизација за 11 породица

Оцените овај чланак
(1 Глас)

SDDDDDDDБЕОГРАД - Фондација Ана и Владе Дивац је у сарадњи са општином Владичин Хан обезбедила пољопривредну механизацију за 11 породица у овој општини. Уговори су потписани са младим пољопривредницима који живе и раде на територији ове општине, а опрема је стигла на време да крену са пролећним радовима па су били веома задовољни.

 

Корисници су, сразмерно величини одобрене донације, добијали следеће прикључне машине за постојеће тракторе (плугове, тањираче, ротосотнилице-фрезе, прскалице, ротационе косачице, чекрци за извлачење дрва и сл.), самоходе мотокултиваторе са фрезом, култиваторе, као и прикључке за постојеће мотокултиваторе (фрезе и косилице), моторне тестере за сечу дрвета, моторне тримере за кошење траве и сечу корова, апарате за мужу крава.

 

Имајући у виду да је незапосленост у Србији изузетно велика и да је један од потенцијала за њено смањивање пољопривреда, Фондација Ана и Владе Дивац активно води пројекат Дивац пољопривредни фондови који има за циљ економско оснаживање и подршку започињању или развоју сопственог посла у пољопривреди.

 

Осим појединачног унапређивања положаја оних који желе да се баве пољопривредом, кроз овај пројекат подстиче се и развој неразвијених подручја и општина у Србији, што као крајњи циљ може да помогне да се смањи негативан тренд неконтролисане миграције у веће градове и неуједначени развој свих делова Србије.

 

Од оснивања од данас, Фондација је доделила 820 гранта у укупној вредности од 1.384.923,00 евра за започињање или развој сопствене пољопривредне производње.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 20 април 2018 12:35

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија