Кућа Добрих Вести

Login

"Кућа добрих вести" међу привредницима на Београдском сајму

Оцените овај чланак
(39 гласова)
agneza-uvodnaБЕОГРАД - На Београдском сајму,  у оквиру сајамске манифестације Бизнис База, вечерас је одржана презентација наших интернет новина „Кућа добрих вести“ на којој је исказана подршка овог портала нашој привреди, посебно малим предузетницима у које и сами спадамо. 
Представљајући портал Добре вести (www.dobrevesti.rs), оснивач и главни и одговорни уредник Агнеза Трпковски поручила је да је овај електронски лист, који се на медијској сцени Србије појавио пре два и по месеца, информативног, пре свега, образовног карактера са жељом да промовише добро и приче о „обичним” људима, хуманитарне акције, волонтеризам и подстакне друштвени активизам ради стварања боље друштвене заједнице.
 
 
Мост који повезује добре вести широм света
 
 
"Медији су препуни лоших вести. Идеја ми је била да покренем пројекат где бисмо могли чути успешне приче обичних људи, младих талената и научника, малих привредника и били мост за повезивање људи сличних стремљења и размишљања не само у Србији, већ и целом региону и свету", навела је Трпковски.
 kuca-uvodna
 
Она је предочила да је та спона кроз рубрику Мостови већ направљена и са блоговима и сајтовима који се баве позитивним, добрим вестима у Француској, а у плану је да се то уради и са многим другим земљама, у које ће “Кућа добрих вести” на свом порталу на енглеском језику (чија је израда у току) пласирати вести о свим вредностима и потенцијалима наше лепе Србије и њених људи.
 
 
Друга страна наше стварности
 
 
“Наш циљ није да дајемо 'ружичасту' слику света, већ да покажемо и другу страну наше стварности, добре и вредне, поштене људе и пројекте. Зашто на насловним странама новина не би били наши млади и талентовани људи, представимо њихове идеје, стремљења и надања, испричајмо њихове приче, чујмо њихове предлоге, њихова опредељења да и у овим тешким временима покрену сопствени посао и како се боре да опстану”, рекла је главна уредница “Куће добрих вести”.
 
Пружимо руку подршке и помоћи једни другима одмах и сада, не чекајмо на неког да то уместо нас уради. Портал добрих вести ће настојати да пружа корисне информације о томе како покренути сопствени посао из прича људи који су већ кренули тим водама, уз мноштво корисних инофмација и линкова до конкурса на којима могу да учествују са својим идејама и пројектима.
 
 
Подршkа “малим спортовима”
 
 
Говорећи о пројекту, Трпковски је нагласила да је нарочито поносна на спортску редакцију која ажурно обавештава јавност о свим дешавањима, а нарочита пажња се поклања малим спортовима, "који у поплави" спортских прича о фудбалу, кошарци и другим колективним спортовима не долазе до изражаја. Реч је о куглању, шаху, стоном тенису, атлетици, стрељаштву, бициклизму, где се постижу изванредни резултати на такмичењима у иностранству, а јавност је мало и недовољно о томе обавештена.
 
 
Према њеним речима рубрика "акције" нешто је чему ће "Кућа добрих вести" поклањати посебну пажњу, а већ је почела реализација неких пројеката, као на пример, да фирма “Контини“ (Contini), која се бави производњом домаћих торти и колача, у сарадњи са “Кућом добрих вести” у наредном периоду поклања ове посластице институцијама које се баве децом са посебним потребама, сиротиштима, болницама. 
 
Такође да, рецимо, дијаспора помогне повратак младих на село, тако што ће им финансијски помоћи да реализују неку своју идеју о развоју сеоског туризма, узгоју коза, сточарству, домаћој радиности и сличним пројектима који би их вратили на дедовину, да нам село оживи. 
 
"Мото нашег портала је: наше је само оно што другима дамо", предочила је Трпковски идеју водиљу наших интернет новина.
Трпковски је поручила да „Кућа добрих вести“ намерава да постане регионални портал, и да ће се ускоро вести преводити на енглески језик, позивајући све људе добре воље да подрже овај пројекат.
 
 
Подршка Јелене Генчић “Кући добрих вести”
 
 
Тениски стручњак и први тренер шампиона, попут Монике Селеш, Новака Ђоковића и многих других, Јелена Генчић, која је и пуне четири деценија била режисер на РТС-у, била је гост-домаћин на презентацији „Куће добрих вести“. Она је истакла да је у „Кући добрих вести“ препознала добар пројекат коме здушно волонтерски помаже и идејно да се што више добрих вести објављује. 
 
 
Уз подсећање да је и наш портал настао на волонтерском раду, Генчић је истакла да је веома важно препознати децу која су талентована за спорт и у томе им помоћи. Ту су се, како је истакла она, „Кућа добрих вести“ и она нашле на истом задатку.
 
"Губимо врхунске таленте ако нема новца за њихово школовање. Закон о спорту не решава питање како да се развијају млади таленти", навела је Генчић и истакла да је Кућа добрих вести успела да је мотивише, иако понекад губи снагу јер је "сама у тој борби".
 
 
Инфоцентар малих спортова
 
 
Инфоцентар малих спортова који је сада прешао у окриље "Куће добрих вести" је волонтерска организација коју чине два новинара Бранимир Васић и Александар Саша Цвејић и прве информације послате су почетком 2009. године.
 
 
За више од две године рада "Инфо центар малих спортова" је стекао широк круг корисника. Један од циљева овог центра је да се заустави нестајање ових спортских грана из медија, а други циљ је да се више пажње посвети домаћем екипном спорту и то нарочито у женском делу.
 

Захвалност

"Кућа добрих вести" је посебну захвалност изразила Привредној комори Београда, на чијем је сајамском простору имала свој штанд и одржала ову презентацију, као и секретаријату за привреду Града Београда од којих смо добили подстицајна средства за самозапошљавање по конкурсу за 2011. годину, на коме смо, заједно са још 19 малих предузећа, прошли на основу усвојеног бизнис плана којим смо конкурисали.
Такође је изражена захвалност Националној агенцији за регионални развој (НАРР) и Регионалном центру за мала и средња предузећа и предузетништво у Београду, који су обезбедили програм менторинга за наше интернет новине.
Посебне речи хвале упућене су Јапанској агенцији за страна улагања ЈИЦА (JICA) која финансира програм менторинга у Србији и чија је шесточлана делегација, како је саопштила Агнеза Трпковски, управо 11. септембра ове године, када су се интернет новине "Кућа добрих вести" званично појавиле у јавности, посетила наше мало предузеће и својим присуством увеличала овај за нас велики и добар дан. Хвала свима који подржавају овај наш пројекат и визију боље Србије и света.
Извор: Кућа добрих вести
 

Последњи пут измењено понедељак, 02 новембар 2015 18:24
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија