Кућа Добрих Вести

Login

Павловић и Поповић нај секретари у 2012.

Оцените овај чланак
(1 Глас)

sssdejanpopovicivojkopavlovicБЕОГРАД - Војко Павловић генерални секретар Куглашког савеза Србије  изабран је за најбољег генералног секретара гранског спортског савеза,  а Дејан Поповић, генерални секретар Спортског савеза Шапца за најбољег међу првим оперативцима у општинским и градским спортским савезима.


 Признања су им уручена на почетку семинаре за генералне секретаре у организацији Спортског савеза Србије, Завода за спорт и медицну спорта Србије у сали у Палати Србија. Уручили си их Александар Шоштар председник спортског савеза Србије и Јасминко Поздерац директор Завода за спорт и медицину спорта Србије.
- Секретари наших гранских савеза радом и залагањем дају велики допринос успесима српског спорта, а генерални секретари градских и општинских савеза су често кључни фактор у развоју спорта међу младима у својим срединама – рекао је у уводној речи Александар Шоштар.- Драго ми је што се  и поред невремена окупио овако велики број првих оперативаца гранских, градских и општинских савеза и организација што је још једна потврда да наш семинар  ужива велики углед и да смо успели да понудимо интересантне теме.
Јасминко Поздерац је, отварајући семинар, посебно истакао:
- Свакодневна добра и успешна активност гранског и општинског спортског савеза не може да се замисли без квалитетног рада генералног секретара, због тога су они веома важан део нашег спорта и зато честитам добитницима овогодишњих признања.
Помоћник министра омладине и спорта Драган Атанасов излагао је  на тему „Национална стратегија развоја спорта у локалу“, др Ненад Ђурђевић је говорио о „Правним аспектима националне Стратегије развоје спорта“ а Предраг Бићаин из Завода за спорт и медицину спорта о „Правилнику о садржају и начину вођења матичних књига евиденције у области спорта“.
Завод за спорт и медицину спорта представио је и „Правилник о утврђивању здравствене способности спортиста у области спортских активности и  суделовања на спортским такмичењима“. Драгица Келеман говорила је  како користити буџетска средства у складу са прописима, а Никола Арсовић је представио све аспекте „Правилника  о одобравању и финансирању  програма којима се остварују општи интереси у области спорта“.
Отварању семинара је присуствовао државни секретар за спорт Предраг Перуничић који је пожелео учесницима успешан рад,  потпредседник и генерални секретар Спортског савеза Србије  Душан Димитријевић и др Дане Корица, члан УО СС Србије Бранко Ђурић као и бројне угледне званице.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 11 децембар 2012 17:14
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија