Кућа Добрих Вести

Login

Урош Драгојловић поново председник

Оцените овај чланак
(0 гласова)

kuglanjenoviupravniodborkssБЕОГРАД - Урош Драгојловић, професор, поново је изабран за председника Куглашког савеза Србије на годишњој изборној Скупштини КСС одржаној у хотелу Унион у Београду. Драгојловић је и потпредседник Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ).


Скупштини је присуствовао 21 делегат (од 35). Драгојловића су предложили КС Београда, КС Војводине и  КС Крагујевца. Изабрано је и шест чланова Управног одбора: Петар Гребенар (КС Београд), Душан Каралић (КС Западне Србије), Младен Праштало (КС Зоне Сомбор), Зоран Станојевић (КС Смедерево), Ержебет Молнар (КС Суботица, Кањижа, Сента) и Миодраг Миловановић (КС Средње Бачке).
За потпредседника КСС је изабрана Ержебет Молнар. У раду УО КСС учествује и генерални секретар КСС Војко Павловић.
У Надзорни одбор КСС изабрани су Иштван Заплетан,  Бора Тимотић и Милан Орландић.
- Најбоља препорука да Урош Драгојловић настави да води наш савез су успеси и медаље освојене у периоду од 2009. до 2012. – рекао је образлажући кандидатуру председник КС Војводине и досадашњи члан УО КСС Радован Шуњка.- Надам се да ће, сложно као и до сада, куглашка организација наставити да развија и унапређује наш спорт и де ћемо и на крају овог мандата имати чиме да се подичимо.
Урош Драгојловић је изнео програм за наредни мандта у коме је приоритетан задатак, уз очување високих резултата мушких селекција  по којима је Србија прва нација светског куглања, развој женског куглања:
- Захваљујем се члановима УО КСС са којима сам веома добро сарађивао у прошлом мандату и посебно генералном секретару Војку Павловићу. Нама сада предстоји да очувамо висок квалитет мушког куглања, али и да помогнемо да се и женски део репрезентације приближи  светском врху. Већ је направљен први корак, Ливиа Санто је ове године у Лесном освојила светско сребро, али једна ласта не чини пролеће тако да морамо много више да обратимо пажњу на тај део нашег спорта. Имамо добар систем чији су темељи  врхунски тренери, кампови и стипендије и морамо да се трудимо да га очувамо и, ако можемо, и  унаредимо јер је показао да доноси резултате.
Драгојловић се захвалио Министарству омладине и спорта Србије, Спортском савезу Србије и Олимпијском комитету Србије на изузетној сарадњи и огромној помоћи куглашком спорту:
- Да није буџетских средстава, не само да не би било ових успеха, него не знам ни да ли би куглање уопште опстало.  Захваљујем се и члановима УО  Милану Јовановићу и Зорану Станојевићу на донацијама за куповину врхунске опреме за сениорске репрезентације, као и превознику наших шампиона, „Ласти“ и директору Совровићу јер су нам повољним ценама помогли да удобније путујемо. Павле Марковић, власник фирме БСП из Панчева опремио је намештајем нашу канцеларију коју је са много љубави и труда уредио Милан Остојић. Зоран Драговић, председник Партизана, као директор репрезентације обезбедио је за СП у Бањалуци 2008. бесплатан превоз. То су све изузетни куглашки заљубљеници и ентузијасти који на прави начин доприносе успесима - додао је Драгојловић пожелевши и да бројне светске титуле помогну да и у куглање, које није „велики“ спорт, уђу спонзори, али и да се у медијима, посебно електронским, више и јаче чује и види о куглашким медаљама.
Куглаши су од 2009. до 2012. освојили 36 светских медаља – 15 златних, 11 сребрних и 10 бронзаних. У екипној мушкој конкуренцији Србија је владар планете – једна кадетска, две јуниорске и две сениорске светске титуле блистају у ђердану успеха. Сениори имају пет златних, девет сребрних и четири бронзане медаље, јуниори пет златних, две србрне и једну бронзану, а кадети четири златне и пет брозаних трофеја.
На Светским куповима  освојено је 12 медаља, пет златних, четири сребрне и три бронзане.
Српски клубови у протекле четири године били сјајни у међународим куповима: куглашице Пионира су два пута биле друге у Светском купу и Лиги шампиона, једном треће и једном четврте, куглаши Партизана су освојили друго место у Купу НБЦ федерације док су играчи српског шампиона Београда „Поштанске штедионице“ били трећи у Светском купу а Ниш пут је био трећи у Европском купу.
Делегати скупштине честитали су громким аплаузом првом оперативцу КСС Војку Павловићу награду за најбољег генералног секретара гранског савеза  у 2012. коју додељују Спортски савез Србије и Завод за спорт и медицину спорта Србије.
Скупштни су присуствовали селектор женске сениорске репрезентације Мирко Чуквас, генерални секретар Шаховског савеза Србије Зоран Пековић, Даринка Тимотијевић испред Спортског савеза Србије, Милош Митровић председник ТК КСС, Милан Остојић председник Дисциплинске комисије КСС, Бранимир Васић председник Комисије за информисање КСС, Игор Ковачић јуниорски репрезентативац Србије шампион света у тандему са Ковачем 2011. и други угледни гости.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено недеља, 16 децембар 2012 19:12
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија