Кућа Добрих Вести

Login

Отпуштен јер је одбио да прекине водоснабдевање сиромашнима

Оцените овај чланак
(1 Глас)

vodaАВИЊОН - Један од запослених у “Веолија водосистему” (Veolia Eay) у француском граду Авињону, отпуштен је почетком априла ове године, јер је још од 2006. одбијао да прекине снабдевање водом домаћинствима за које је оценио да су сиромашна, а дирекција је сматрала да се ради о лошим платишама.

 

Мушкарац стар 48 година, запослен 20 година у тој компанији за водоснабдевање, добио је писмо о отпуштању, чија је копија достављена и француској новинској агенцији АФП (AFP).

Од 2006. године он је, наиме, одбијао да прекине снабдевање водом породица које нису више могле да плаћају своје рачуне, а за које је оценио да су у тешкој финансијској ситуацији, објавио је француски интернет журнал добрих вести
“Он је одбијао да прекида снабдевање водом тих домаћинстава, више је волео да преговара са породицама, примао је и чекове, саветујући им да разговарају са 'Веолијом' да би се ослободили дугова”, саопштио је синдикални представник Тјери Лапоари (Thierru Lapoirie). Према Лапоарију, око хиљаду породица је, како се процењује, било обухваћено тим укидањима која нису спровођена између 2006. и 2013. године.

Отпуштени тужи компанију која није показала хуманост

“Ти прекиди водоснабдевања везани су за нередовне платише , а не за домаћинства у тешкој финансијској ситуацији”, изјавио је француској новинској агенцији АФП један од челника “Веолије” Буно Шалоен (Bruno Challoin).
“О особама у тешкој финансијској ситуацији брину социјалне службе које преузимају цео, или део неплаћених рачуна, како је предвиђено законом”, додао је он.
Од 2006. године, међутим, тај запослени, који је био упоран у свом ставу, упозораван је, а организовани су и разговори помирења с управом.
“У његовом опису посла пише тај задатак (прекидање снабдевања водом), а ми смо компанија са прописима, не бирају се задаци који се желе, или не желе обавити”, објаснио је Шалоен.
Његова одбијања да прекине снабдевање водом штете организацији рада, кажу у “Веолији”, јер би онда и други запослени могли тако да се понашају.
Отпуштени запослени је одлучио да покрене судски процес против своје фирме, јер сматра да је он у праву, а не компанија у којој је радио толике године.

"Желимо тој особи да добије у процесу против 'Веолије', која није показала доброту и хуманост. Овај човек је наставио да пружа помоћ ризикујући свој посао, упркос упозорењима компаније у којој је радио!", поручује француски сајт, а и ми се томе придружујемо.

                                                                                                           Извор: Кућа добрих вести/Le Journal dess Bonnes nouvelles


Последњи пут измењено недеља, 19 мај 2013 17:06
Вукица Сотировић

је професор језика из Београда, љубитељ речи какао писане, тако и усмене, али и музике и покрета. Воли природу и комуникацију са људима, због чега се и бави страним језицима да би могла да са што више људи разговара и размењује знања и искуства. 
Приступила пројекту ,,Куће добрих вести” јер сматра да живот може бити испуњен само када се чине лепе и хумане ствари, када се помаже другима, што је за њу највеће задовољство.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија