Logo
Одштампајте ову страницу

Драгојловићу "Златна значка" ФИК НБЦ

Оцените овај чланак
(1 Глас)

fikrpiznajeurosdragojlovicprmiovojkopavlovicШЛАМЕРСДОРФ - Досадашњи потпредседник ФИК НБЦ Урош Драгојловић, председник Куглашког савеза Србије добио је високо признање „Златну значку ФИК НБЦ“ за допринос развоју и афирмацији куглашког спорта. Драгојловић је два мандата веома успешно радио у Председништву ФИК НБЦ, али и поред подршке великог броја земаља није желео да се кандидује за трећи мандат. Признање је у име Драгојловића на Конгресу ФИК НБЦ у Шламерсдорфу у Немачкој примио Војко Павловић генерални секретар КС Србије.


Зигфирд Швајкард досадашњи председник Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ) реизабран је за још један четворогодишњи мандат.
Једногласно су за чланове Председништва ФИК НБЦ изабрани Милан Баричевић (Хрватска) и Кнут Вагнер (Немачка) док су после гласања место у руководству ФИК НБЦ добили и и Јиржи Јанчалек (Чешка), Стелиа Боариу (Румунија) и некадашње југословенска олимпијка и брзом клизању и репрезентативка БИХ у куглању Бибија Керла.
Нови генерални секретар ФИК НБЦ биће Луц Конецки (Немачка).

Извор: кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015