Кућа Добрих Вести

Login

Игњатовић нови председник БСС

Оцените овај чланак
(1 Глас)


BSSDRAGANIGNJATOVICБЕОГРАД - Драган Игњатовић привредник из Београда, оснивач и власник боксерског клуба „Сербијан фајтер“ изабран је за новог председника Боксерског савеза Србије на ванредној изборној Скупштини у Београду у сали Привредне коморе Београда.


Од 95 делегата, колико је присуствовало ванредној изборној Скупштини БСС, Игњатовић је на тајном гласању добио 59 гласова, док је други кандидат мр Иван Сочо некадашњи репрезентативац у боксу и кик боксу добио 35 гласова. Један листић је био неважећи. Укупно бирачко тело је 110 делегата.
Игњатовић се захвалио на поверењу и обећао враћење лиге у систем боксерског спорта са шест клубва за коју је већ обезбедио спонзоре, јасне критеријума  како ће се трошити спортски динар, много већу пажњу боксерском подмлатку и јавност у раду савеза, али и тренерске и судијске организације.
- Одлучио сам да у Управни одбор БСС не уђе ни један спортски радник који је тренутно у боксу – рекао је после изборА Драган Игњатовић.- Све су то привредници који могу да помогну боксу и посебно савезу коме прети укидања  буџетског финасирања. За заменика председника именоваћу Јована Милошевића а за чланове УО БСС Андрију Урошевића, Срђана Вељковића, Жарка Којића, Милоша Зековића, Марка Павелшека, Божу Ристића и Славка Релић. Имам мандат од две године, чека нас тежак посао, а ако после тога не будете задовољни, можете да ме смените.
Чланове УО БСС предложиће и  регионални боксерски савези Београда, Војводине, Шумадије и Југосточне Србије.
У Надзорни одбор изабрани су Предраг Стојановић (Југоисточна Србија), Јован Рвовић (Шумадија) и Миланко Јовичић (Војводина).
Досадашњи председник БСС Велизар Ђерић, који је пре два месеца поднео неопозиву оставку (као и земеник председника Божидар Тадић и  председник Надзорног одбора Зоран Анђић), захвалио се на досадашњој сарадњи и пожелео новом председнику и руководству успех у раду.
Расправа на седници била је  полемичка, критичка и са доста удараца „испод појаса“, иако је Ђерић апеловао на поштовању „фер плеја“. Иван Сочо је тврдио да кандидат Драган Игњатовић није легалан јер је кандидатуру поднео после рока по Статуту БСЈ и да долази из професионалног бокса што може „да доведе у незгодну ситуацију БСС у односу на Међународну федерацију аматерског бокса– АИБА која забрањује професионалним боксерима, менаџерима, тренерима  и свима који раде у профи боксу да буду на функцијама у аматерском боксу“. Игњатовић није остао дужан, тврдећи да је Иван Сочо са својим члановима изборног штаба обилазио Србију и нудио клубовима и „по милион динара да гласају за њега“ као и да је обећао неколико шлепера рукавица, опреме и рингова  ако га подрже. Тренери су, према речима Игњатовића, шаком и капом добијали обећања да ће бити селектори и да је „подељено најмање 12 селекторских места, а да је још педесеторици младих боксера обећано место у репрезентацији“.
Да је Игњатовић у предности показало се и изјашњавање да ли да се гласа јавно или тајно. Присталице Ивана Соча су исистирале на јавном, али су великом већином гласова делегати одлучили да се гласа тајно.
У свечаном делу подељена су признања и сертификати клубовима.

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 14 новембар 2013 19:26
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија