Кућа Добрих Вести

Login

Мушанић победник "Меморијала Штиковац"

Оцените овај чланак
(0 гласова)

1memorijalmariomusanicБАЊА ЈУНАКОВИЋ - Марио Мушанић, хрватски репрезентативац, куглаш Осијека победник је „Меморијалног турнира Ђуро Штиковац“ одржаног на куглани са осам стаза у Бањи Јунаковић са 672 чуња.
 Друго место припало је словеначком куглашу из Бреста из Церкница Матеју Лепеју са са 670 чуњева, док је трећи био  капитен српске репрезентације, шампиона света и појачање Београда у новој сезони Јован Ћалић са 664 чуња.


Прва три места одлучена су у  последњем блоку од осам играча. Завршница је била веома узбудљива. Лепеј је завршио са 670 чуњева, „јурили“ су га Ћалић и Мушанић. Ћалић је имао 662 чуња и два „сељака“ на стази, али  је промашио у 28. хицу леви чуњ и није могао да направи „прелаз“ у пуне завршивши са 664 чуња. Мушанић је  у 29. хицу срушио први чуњ и десног „сељака“ и дошао на 666 чуњева, ушао у пуне и оборио шест „дрва“ претекавши и Лепеја и Ћалића.
1memorijalotvaranjesmiljanicidragojlovicТурнир је свечано отворио председник СО Апатин др Живорад Смиљанић и пожелео добре резултате куглашима из Словеније, Хрватске, Републике Српске и Србије на једној од најбољих куглана у региону са осам стаза у Бањи Јунаковић. Учеснике и госте поздравио је Урош Драгојловић председник Куглашког савеза Србије. Присуствовали су и Франц Горник (Словенија) руководилац сектора за меркитинг Међународне куглашке федерације (ФИК НБЦ), Војко Павловић генерални секретар КС Србије као и бројне угледне званице и пријатељи куглашког спорта и породице Штиковац.
„Меморијал Штиковац“ одржава се у споман на куглаша, куглашког радника и првог селектора СРЈ, једног од најуспешнијих стручњака у историје нашег куглашког спорта Ђуру Штиковца који је преминуо у Београду 2004.
Трофеје је обезбедила породица Штиковац, а организацију турнира помогли су СО Апатин и Бања Јунаковић, Куглашки савез Србије, Пак промет из Крагујевца, Вода Врњци, Зоопласт из Београда, „Да капо“, Душан Кудра из Бањалуке, Ђорђе Јованић из Апатина и бројни пријатељи куглашког спорта.
1memorijaldragistikovaclepejmusqniccalicjovicastikovacРезултати, „Меморијал Штиковац 2014“, куглана у Бањи Јунаковић: 1. Марио Мушанић (Хрватска, Осијек) 672, 2. Матеј Лепеј (Словенија, Брест Церкинце) 670, 3. Јован Ћалић (Србија, Београд) 664, 4. Горан Остојић (Србија, Београд) 641, 5. Марио Лиовић (Хрватска, Осијек) 623, 6. Новак Обрадовић (Србија, Партизан) 612, 7. Никола Матијаш (Србија, Партизан) 608, 8, Франци Велишчек (Словенија, Брест) 606, 9. Његош Шакић (Србија, Београд) 605, 10. Игор Шаркези (Хрватска, Осијек) 604, 11. Жељко Миличевић (Србија, Црвена звезда) 595 чуњева итд. Учествовала 32 куглаша.
 Судио је српски интернационални судија Драги Штиковац из Београда.
Досадашњи победници „Меморијала Ђуре Штиковца“ – 2006: Јован Ћалић (Србија, Спорт Подбрезова), 2007: Жељко Миличевић (Србија, НИС петрол - Београд), 2008: Даниел Тепша (Србија, Београд „Поштанска штедионица“), 2009: није одржан, 2010: Жељко Миличевић (Србија, Занатлија, Славонски Брод), 2011: Јован Ћалић (Србија, Спорт Подбрезова), 2012: Чонгор Барањ (Србија, Београд „Поштанска штедионица“), 2013: Игор Шаркези (Хрватска, Осијек), 2014: Марио Мушанић (Хрватска, Осијек).

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 30 август 2014 22:53
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија