Logo
Одштампајте ову страницу

Гордана Маринковић и Жељко Миличевић шампиони Србије у миксу

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1mikszlatomarinkovicmilicevicmitrovicБЕОГРАД - Медаље на Шампионату Србије у микс паровима одиграном на куглани на Бањици у Београду, отишле су у два  града – у Београд и Аптин! Злато и сребро припало је београдским микс паровима, док су се бронзама окитили парови из Апатина.


Шампиони Србије постали су Гордана Маринковић (ЕДБ) и Жељко Миличевић (Црвена звезда) који су у финалу пуном обрта савладили Данијелу Дучић (ЕДБ) и Дарка Бјелобрка (Технохемија, Београд). У сетовима је било 1:1. Први су добили Дучићева и Бјелобрк са 140:131, дуги Маринковићева и Миличевић 160:116, па су олучивале две додатне „златне кугле“.  У првој серији било је 10:10 (Маринковићева седам, Миличевић три, Дучић шест, Бјелобрк четири) па је одлучивала још једна серија. Првим хицем Миличевић је срушио седам чуњева, а Бјелобрк пет чуњева. Маринковићева је, потом оборила само четири чуња (укупно 11) и Дучићевој је требало шест чуњева за поновно доигравање, а седам чуњева за победу. Оборила је, међутим, само пет чуњева (укупно 10) и са 11:10 титула је припала Маринковићевој и Миличевићу. Гордана Маринковић је 2013. била шампионка са Гораном Буквом.
1mikssviosvajaciМеч за треће место, по правилима, није игран па су бронзане медаље припале Јелени Шашић (ЖКК Апатин) и Лајошу Багију (Апатин) које су у полуфиналу елиминисалиса 16:11 у „златним куглама“ касније вицешампиони Данијела Дучић и Дарко Бјелобрк, као и Наташи Нађ (ЖКК Аапн) и Дамиру Дојићу (Апатин) од којих су у другом полуфиналу  после два доигравања (15:15 и 15:12) били бољи прваци Србије Гордана Маринковић и Жељко Миличевић.
 Медаље је уручио, испред Такмичарске комисије КС Србије, Милош Митровић. Судио је Саша Митровић.
ШАМПИОНИ СРБИЈЕ У МИКСУ У ПОСЛЕДЊИХ ПЕТ СЕЗОНА - 2011: Невенка Јоковић (Пионир) – Велимир Јоковић (Хајдук, Кула), 2012: Зорица Бараћ (Пионир)  - Ђорђе Јованић (Апатин), 2013: Гордана Маринковић (ЕДБ) - Горан Буква (Цар Лазар, Крушевац), 2014: Сабина Шокац (Пионир) – Срђан Шокац (Београд), 2015: Гордана Маринковић (ЕДВ) – Жељко Миличевић (Црвена звезда).

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015