Logo
Одштампајте ову страницу

Добар жреб на кадетском СП

Оцените овај чланак
(1 Глас)

 

1zrebstetinpavlovicicukvasШПАЈХЕРЗДОРФ - Жреб за кадетско појединачно и екипно Првенство света у Шпајхерздорфу (8 - 13. мај) био је повољан за српске младе куглашице и куглаше, јер су, у дисциплинама где имамо више представника, распређени тако да је, до полуфинала и финала, избегнут међусобни дуел.


Са дуге стране, противници су из јаких куглашких нација и како је добро приметио генерални секретар КСС Војко Павловић, када је на окупу само 12 земља које су процениле да имају квалитет за миксеве и тандеме, тада нема слабих ривала. Мали хендикеп је био што  у дисциплинама где је било упражњених места, Србија није имала срећу и ни једном није извучена из шешира за попуну.
У миксу, Србија је имала једног представника и ривал ће им бити комбинација Пољске 2.
У тандемима за кадеткиње, Србија је остала са једним паром и противник ће им бити тандем Словеније.
Код кадета, Србија је, такође,  остала са једним тандемом који ће играти против Аустрије
У спринту за кадеткиње, две српске представнице играће против Словеније 2 односно Аустрије.
У спринту за кадете, где смо имали на прошлом СП 2013. у Залаегерсегу, „сребрног“ Кујунџића и „бронзаног“ Лаиншака, на основу тих резултата добили смо три места: Србија 1 – Француска, Чешка – Србија 2 и Словенија - Србија3 и сви су тако распоређени да је први сусрет могућ тек у полуфиналу.
- Жреб је нека врста лутрије и имена противника не значе много - каже селектор кадета Мирко Чуквас.-  У миксу и тандемима, две победе доносе најмање бронзу, а у спринту са три победе се осваја медаља.
Селектор кадеткиња Љубомир Штетин је подвукао:
- Кокуренција је јака, нема слабих, два пута играмо са Словенкама, једном са представницом Аустрије. Тренутно, важно је да се концентришемо на екипни део у суботу, добар почетак би нам дао праву инјекцију оптимизма...
Штетин је за екипни део у суботу 9. маја одредио овај састав: Кристина Љубенковић (11,20), Ангела Золнаи (12,30), Ана Бошков (14,50) и Хермина Лукач (16,00). Резерва је  Оливера Чикош.

ИОзвор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 08 мај 2015 19:07
Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015