Logo
Одштампајте ову страницу

Поњавић одредио играче за СП у Немачкој

Оцените овај чланак
(0 гласова)

 

1seniorispБАЊА ЈУНАКОВИЋ  – Милош Поњавић, селектор сениорске мушке куглашке репрезентације Србије, одлучио се да на екипни Шампионат света у Шпајхерздорф у Немачјкој од 13. до 23. маја, после припрема у Бањи Јунаковић, поведе деветорицу играча.


На списку су: Вилмош Заварко, Данеил Тепша (обојица Спорт Подбрезова, Словачка), Роберт Ерњеши (Сегедин), Горан Остојић, Чонгор Барањ, Милош Симијоновић, Радован Влајков и Игор Ковачић (сви Београд),  Урош Јагличић
(Металац, Горњи Милановац).
 - Горан Чалуковић искусни првотимац вицешампиона Металца из Горњег Милановца остаје, није санирао повреду леђа како ваља а за тако јак и напоран турнир потребни су ми потпуно здрави играчи. Зато и водим деветорицу, има доста утакмица и морамо да водимо рачуна да сачувамо свежину екипе - каже Поњавић.- Припреме смо одрадили одлићно, биле су доста напорне али су их сви добро поднели. Играчи ће тренирати по плану до поласка у Немачку  11. маја, уочи одласка биће још један јак тренинг. Имамо моћан тима са много младих куглаша, можда смо и најмлађа селекција на овом СП. За нас Шампионат света већ моће да почне...
Куглаши Србије играће у „Ц“ групи са Словенијом, Немачком и квалификантом. Квалификанти су БиХ, Естонија, Црна Гора и Данска и играће за попуну три места у групама.
У „А“ групи код куглаша су Румунија (вицешамион света), Пољска, Француска и квалфикант, у „Б“ групи Мађарска (шампион света), Хрватска, Словачка и Италија, и у „Д“ Аустрија, Чешка и квалификант.
Куглашице Србије играће у“Д“ групи са Чешком (бронза са прошлог СП), Словачком и Естонијом.
У „А“ групи за куглашице су Румунија (вицешампион света), Аустрија, Италија и Данска, у „Б“ групи Мађарска (шампион света), Немачка, Пољска и квалификант, у „Ц“ групи су Хрватска (бронза са СП 2013), Словенија, БиХ и квалификант. Квалификанти су Црна Гора и Француска.
По завршетку такмичења по групама, две најбоље екипе играће унакрсно  четвртфинале: први из „А“ са другим из „Ц“, други из „А“ са првим из „Ц“, односно први из „Б“ са другим из „Д“ групе као и други из „Б“ са првим из „Д“.
Селектор сениорки Драган Фатовић одредио је раније репрезентцаију за СП: Хермина Лукач, Ливиа Санто, Зорица Бараћ (све Пионир), Маја Ђукић, Јована Стантић (обе Раднички, Нови Сад), Јасмина Анђелковић (Џамбо инвест, Нови Сад), Марија Кресовић (Кристал) и Ксенија Милосав (СПЦ Војводина, Нови Сад).

Извор: Кућа добрих вести


Бранимир Васић

У дневном спортском новинарству радио је више од 33 године. Цео радни век провео је у листовима Спорт и Спортски журнал (у чијем је оснивању и учествовао). Извештавао је са Зимских олимпијских игара 1984. и Летњих олимпијских игара у Атланти 1996. и Атини 2004. Извештавао је и са више шампионата света у бициклизму, стрељаштву, куглању, боксу, кајаку и кануу, као и са десетак светских купова, више од 30 европских шампионата и са више од 20 Балканских шампионата у разним спортовима. Аутор је више спортских публикација.
 

Најновије од Бранимир Васић

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015