Кућа Добрих Вести

Login

Живети у земљи у којој је нормално бити поштен

Оцените овај чланак
(17 гласова)

glavaБЕОГРАД - Михајло Јовановић-Џарил, данас дипломирани правник који воли да се бави решавањем проблема и који би волео да својим радом допринесе грађењу бољег друштва и стипендиста Е&Y-а, био је члан победничке студентске екипе на првом првом Такмичењу у решавању студије случаја Компаније Ernst & Young.

 

Највише воли своју породицу, која му, како каже, значи највише на свету. Дуже од три године је срећно заљубљен у своју девојку Јовану, а хоби су му епска фантастика и видео игре. Сматра себе историчарем аматером и велики је љубитељ путовања и филмске уметности.

 

Мастер студије европских интеграција на два језика

 

Зашто сте се пријавили за конкурс за Е&Y ?

 

- Моја девојка ми је прво предложила, а потом ме и наговорила да се пријавимо на такмичење. Прихватио сам њену иницијативу јер сам сматрао да ће то свакако бити једно лепо, занимљиво и корисно искуство – и нисам се преварио. Наша идеја је била скуп решења којима би се унапредило пословање замишљеног предузећа Choco&Young. Решења су била разноврсна, од предлагања оптималне производне структуре, преко унапређења квалитета до изналажења нових канала маркетинга, итд.

 

Какав је посао Вама донела победа на конкурсу, на чему конкретно радите и колико сте задовољни?

 

- Победа ми је донела посао у ЕY-у, где тренутно радим у одељењу које пружа услуге пословног саветовања и то у државном и јавном сектору. Конкретно се бавим пројектима који се финансирају из предприступних фондова Европске Уније (ИПА), а истовремено похађам мастер студије европских интеграција на енглеском и француском језику на Правном факултету Универзитета у Београду, у сарадњи са Центром за европске студије из Нансија.

 

- Велико ми је задовољство што сам у послу чији је задатак пружање савета и подршке широком спектру клијената укључујући и институције, а чији је циљ изградња бољег пословног окружења и здравијег друштва. Такође ми је веома драго што поред свега имам времена да наставим своје образовање у једној тако перспективној области као што су европске интеграције.


Живот је велика школа у којој се учи и из грешака

 

Који је Ваш животни мото и колико се он и овај посао уклапају и прожимају?

 

- Мој животни мото је – ,,оно што те не сломи, учини те јачим”. Мислим да се он уклапа у било који посао јер ме увек подсећа на то да је живот једна велика школа у којој некад можемо много више научити из грешака, уколико
смо спремни да из њих извучемо лекцију.

ey

 

Без одјека

 

ЕY инсистира на квалитетним, предузимљивим кадровима, са широким спектром интересовања и познавања више области, са жељом да се развијају и спремношћу да се размахну. Ко све може да конкурише на њихов конкурс и шта им се нуди?

 

- Свако може да се јави на конкурс, и да тиме тестира себе јер само они који одговарају опису из питања могу да очекују да ће добити прилику да искористе све оно што ЕY нуди. То је, пре свега, окружење које подстиче раст и развој, тимских дух, нуди бројне могућности за усавршавање, прилике за стицање важних и корисних искустава, и још много више.

 

Може ли неко ко испуњава све услове да га свет којем многи теже оберучке прихвати, да остане овде и у оваквим условима, без страха да једном зажали што је тако одлучио?

 

Мислим да не може, јер је у човековој природи да себи постави питање – шта би било кад би било, а овде је на жалост ситуација таква да се то питање поставља чешће него обично, те је и тај страх неизбежан.

 

И у вези с горњим питањем, да ли сте имали понуда, не да ли сте сами тражили, за одлазак у иностранство?

 

За сада нисам.

 

Да ли Вам је нека домаћа фирма, институција... понудила било какав посао? Да ли Вам се неко јавио макар да честита?

 

Није.

 

Где видите себе за десет година - у којој земљи, на каквом послу, приватно и пословно како организовани?

 

Видим себе у земљи где је нормално бити поштен и моралан и где је рад цењен како треба, на послу који ме испуњава, уз велику и срећну породицу која ме подржава и мотивише.

 

Имате ли неку неостварену жељу и када очекујете да буде остварена?

 

Од малена имам жељу да одем у Леголенд у Данској и надам се да ћу у скоријој будућности бити у могућности да остварим тај свој дечачки сан.

 

Пут до ставари које вреде није нимало лак


Ваша порука младима - млађима од Вас, који имају амбиције и онима који су већ клонули?

 

- Никад не одустајте и не клоните духом јер пут до ствари које вреде није лак, пун је успона и падова који воде до циља, међутим када једном дођете до циља схватићете да је пут који сте до њега прешли можда и вреднији од њега самог.

 

И на крају, будући да смо ми Добре вести - шта је за Вас добра вест, у послу и у животу?

 

Има разних добрих вести, међутим за мене су најбоље оне ситне, којима се не надате, али када их чујете оне вам просто учине дан бољим и лепшим. То су најчешће вести да је неко ко то апсолутно заслужује, постигао неки успех.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 02 јул 2015 15:08
Негослава Станојевић

Негослава Станојевић, дипломирани економиста, новинарством се бави од 1983. године. Најдужи део радног века провела је пратећи бурна дешавања у нишкој и српској привреди, нажалост више везана за њено уништавање, радничке штрајкове и, коначно, њено свођење на ово што имамо данас.
Доживела је, тако, да јој се предмет рада готово укине. И решење за сврабеж прстију навиклих на свакодневно писање нашла је у вођењу два своја блога.

Онда је открила ,,Кућу добрих вести", медиј чију мисију види као онај зрачак из тунела који новинарству може да врати пољуљани углед, а читаоцима изгубљени оптимизам. Највише воли да пише приче о неким успешним, вредним, паметним и предузимљивим људима, који нас уверавају да није све тако црно и да има наде...

Аутор је збирке приповедака на заплањском дијалекту- "Јоште чекам тај реч да ми рекне".

 

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија