Кућа Добрих Вести

Login

Петар Лончар на Светском првенству у акробатском параглајдингу

Оцените овај чланак
(2 гласова)

AKROBATAБЕОГРАД - Петар Лончар, наш прослављени акробатски пилот параглајдера учествује на Светском првенству у акробатском параглајдингу које се од 26. августа до 4. септембра организује у Француској. Петар ће наступити и у соло и у синхроној конкуренцији, али каже да му је најбитнији резултат као појединца, саопштено је из Ваздухопловног савеза Србије.

 

„Мени је најбитније у соло категорији да се такмичим. Очекујем да у обе категорије будем у првих десет од укупно 60 пилота. Партнер у синхроном летењу ми је један Француз и жао ми је што немам пара из Србије. Са овим колегом сам летео заједно већ, али не много, а за добар резултат у тој категорији је потребно доста тренирања“, каже Лончар, који је иначе и спортиста Ред Була.

 

PETAR
Такмичари ће на овом првенству полетати са планине у Анесију која се налази на око 400 м надморске висине, а слетаће на платформу која је постављена на језеру. Сваки од такичара имаће прилику да направи шест до седам полетања.


У соло категорији акробатског параглајдинга оцењује се технички део маневра који подразумева се што чистије ураде маневри који су на листи. Потом се оцењује кореографија и атрактивност слетања: потребно је да пилот нпр. направи спиралу при брзини од 100 км/х и да приликом слетања додирне воду руком или ногом и потом слети на платформу која је димензија 4*4 метра. У заједничком наступу се такође оцењују кореографија, слетање, али и синхронизованост два пилота приликом извођења трикова, што је посебно занимљиво јер не постоји радио веза измешу два пилота.

 

AKROBATA222
Петар Лончар лети параглајдером од 2007. године, а у историју овог спорта уписао се више пута. Најпознатији су његов успех у Пакистану када је поставио српски рекорд полетевши са висине од 4000 м и завршивши на 7000 м, као и светски рекорд који је поставио са бугарским колегом Весом Овчаровим 2013. године када су извели 181 узастопни синхорнизовани окрет параглајдером.

 

Извор: Кућа Добрих Вести


Марина Трмчић

Марина Трмчић је рођена 1976. године у Чачку. Радећи као извештач развила је љубав према писаној речи, као и према спорту. Њено новинарско перо забележило је приче о незнаним спортским јунацима, биатлонцима, планинарима, дрифтерима, али и о деци која својим ентузијазмом, талентом и трудом доказују да је могуће снове преточити у стварност. Препознајући позитивну енергију у текстовима ,,Куће добрих вести" пожелела је да постане део тима извештача тог сајта, са којима је поглед у радосну будућност Србије реалнији.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија