Кућа Добрих Вести

Login

Теслианум

Теслианум

Кућа добрих вести
Научна редакција „Теслианум“
Уредник: Жељко Сарић

Ако имамо било чега у овој земљи у изобиљу, то су првенствено научни таленти. Славу наше науке пронео је пре сто година ненадмашни геније Никола Тесла, а за њим су уследили и многи наши чувени научници: Михаило Пупин, Милева Марић Ајнштејн, Јован Цвијић, Михаило Петровић Алас, Јосиф Панчић и многи други. Стога можемо са правом да очекујемо много добрих вести на пољу науке.

Наш превасходни циљ је афирмација младих научника, ђака и студената као и уопште српске науке у свету. Такође ћемо радити на презентацији мало познатих радова нашег генија Николе Тесле јер за то постоји велики интерес у свету. Пратићемо и најновија научна достигнућа и текуће научне трендове у свету.

Наша сарадња биће и у области иновација и проналазаштва. Пратићемо активности разних савеза проналазача у земљи  и иностранству као и Завода за интелектуалну својину у области заштите ауторских права и могућности заштите истих у иностранству.

Зашто "Теслианум"?

Никола Тесла је на планетарном нивоу симбол науке. Стога, с обзиром да је Србин по пореклу имамо ту привилегију да се дичимо нашим земљаком дајући његово име нашој научној рубрици.

nuklearnadasdaddadДиректорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије ове године организује конференцију „Нуклеарна сигурност данас“ у виртуелном формату.

уторак, 01 децембар 2020 17:57
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

fotopiksabejjjjjjПутање Јупитера и Сатурна крајем децембра ће се поклопити на начин који није виђен са Земље још од средњег века, кажу астрономи.

петак, 27 новембар 2020 17:10
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

nedeljasvestiomozgufgfgfgfgfgfНедеља свести о мозгу, одржаће се од 7. д 13. децембра у онлајн простору.

недеља, 22 новембар 2020 16:10
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

gdestanujenaukaСнимање видео серијала “Где станује наука” извукло је екипу Европске ноћи истраживача из уобичајеног лабораторијског или пак теренског окружења и пребацило је, на целу једну ноћ, у робну кућу ИКЕА.

четвртак, 19 новембар 2020 18:03
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

naukastrujaaaaaНе одустајући од највеће научне прославе у Европи ни ове године, Европска ноћ истраживача биће одржана 27. и 28. новембра у виртуелном окружењу, доносећи путем интернета бројне научне изазове, дигитални лов на благо, експерименте, предавања и дружења са научницима.

уторак, 03 новембар 2020 18:09
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

fotonasadfdfdfЕвропска свемирска агенција (ЕСА) потписала је са својим америчким панданом НАСА споразум који предвиђа учешће Европе у изградњи свемирске станице у месечевој орбити и отвара пут да за неколико година на површину Месеца први пут кроче и "еуронаути".

петак, 30 октобар 2020 17:48
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

zeneinovatorkedfdfdfdfMariya Gabriel, европска комесарка за иновације, истраживање, културу, образовање и младе, објавила је данас четири добитнице овогодишњег издања награде ЕУ за жене иноваторке. Награда се финансира из Хоризон 2020 програма ЕУ за истраживање и иновације.

понедељак, 12 октобар 2020 10:05
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

arselectronicaПријаве за уметнике који истражују нове уметничке форме уз помоћ науке отворене су до 7. октобра, а апликације уметника из Србије улазе истовремено и у селекцију на националном нивоу.

понедељак, 05 октобар 2020 20:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

artelektronikaОд 1. до 14. септембра, у Културном центру Магацин, одржава се изложба art+science лаб, уз паралелна дешавања у Трсту и Линцу, али и у виртуелном простору.

недеља, 30 август 2020 13:29
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

artsajensПето по реду издање art+science програма Центра за промоцију науке одржаће се од 29. августа до 14. септембра у Трсту, Београду и Линцу, али и у виртуелном простору.

среда, 19 август 2020 15:51
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија