Кућа Добрих Вести

Login

Теслианум

Теслианум

Кућа добрих вести
Научна редакција „Теслианум“
Уредник: Жељко Сарић

Ако имамо било чега у овој земљи у изобиљу, то су првенствено научни таленти. Славу наше науке пронео је пре сто година ненадмашни геније Никола Тесла, а за њим су уследили и многи наши чувени научници: Михаило Пупин, Милева Марић Ајнштејн, Јован Цвијић, Михаило Петровић Алас, Јосиф Панчић и многи други. Стога можемо са правом да очекујемо много добрих вести на пољу науке.

Наш превасходни циљ је афирмација младих научника, ђака и студената као и уопште српске науке у свету. Такође ћемо радити на презентацији мало познатих радова нашег генија Николе Тесле јер за то постоји велики интерес у свету. Пратићемо и најновија научна достигнућа и текуће научне трендове у свету.

Наша сарадња биће и у области иновација и проналазаштва. Пратићемо активности разних савеза проналазача у земљи  и иностранству као и Завода за интелектуалну својину у области заштите ауторских права и могућности заштите истих у иностранству.

Зашто "Теслианум"?

Никола Тесла је на планетарном нивоу симбол науке. Стога, с обзиром да је Србин по пореклу имамо ту привилегију да се дичимо нашим земљаком дајући његово име нашој научној рубрици.

womensciencedfdfdfdfdМладе жене које се баве научним истраживањима у области природних наука и ове године могу да конкуришу за Националне стипендије у оквиру светски познатог програма L’oreal – UNESCO “За жене у науци”.

уторак, 23 фебруар 2021 09:53
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

WIPOBBNBNBBNРок за пријаве за такмичење Светске организације за интелектуалну својину (WIPO) је 29. март, а такмичење се организује како би се промовисао значај заштите интелектуалне својине за развој економије и друштва.

четвртак, 18 фебруар 2021 18:41
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

ZimskidnkДечји научни камп је спреман за нове виртуелне сусрете! Као и претходних година, спремили смо научна дружења, учења, игре и идеје које ћемо делити са децом на нашем онлајн кампу, упркос ванредним условима који су нам изменили свакодневицу.

петак, 22 јануар 2021 17:52
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

vrtfizikeekekedfdfdfdfdfНакон низа разноликих тема о којима су говорили истраживачи из Института за физику у Београду, финале прве сезоне серијала „Врт физике“ посвећено је комуникацији науке.

понедељак, 21 децембар 2020 09:00
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

naukausluzbirivredeOнлajн панел дискусијa "Наука у служби привреде“ одржаће се у оквиру виртуелног Међународног пољопривредног сајма у Новом Саду. Сви заинтересовани моћи ће да ја прате у уторак, 15. децембра, од 11.30 до 12.30, на линку expoonline.rs.

петак, 11 децембар 2020 18:58
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

digitalnifestivalnuakeeeeeeeeОвогодишњи четрнаести Фестивал науке биће одржан од 17. до 20. децембра, а у складу са тренутном ситуацијом, највећа научна авантура у Југоисточној Европи ове године биће доступна се на онлајн платформи festivalnauke.rs.

четвртак, 03 децембар 2020 19:24
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

nuklearnadasdaddadДиректорат за радијациону и нуклеарну сигурност и безбедност Србије ове године организује конференцију „Нуклеарна сигурност данас“ у виртуелном формату.

уторак, 01 децембар 2020 17:57
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

fotopiksabejjjjjjПутање Јупитера и Сатурна крајем децембра ће се поклопити на начин који није виђен са Земље још од средњег века, кажу астрономи.

петак, 27 новембар 2020 17:10
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

nedeljasvestiomozgufgfgfgfgfgfНедеља свести о мозгу, одржаће се од 7. д 13. децембра у онлајн простору.

недеља, 22 новембар 2020 16:10
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

gdestanujenaukaСнимање видео серијала “Где станује наука” извукло је екипу Европске ноћи истраживача из уобичајеног лабораторијског или пак теренског окружења и пребацило је, на целу једну ноћ, у робну кућу ИКЕА.

четвртак, 19 новембар 2020 18:03
Објављено у Теслианум
Написала
Опширније... 0

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија