Кућа Добрих Вести

Login

Десет нових феномена чекају будуће научнике

Оцените овај чланак
(1 Глас)

FenomennnnnnnnНаучни центар Феномен овог септембра прима нову генерацију полазника који ће кроз низ радионица, занимљивих предавања и узбудљивих научних експеримената истражити десет нових феномена света који нас окружује.

 

Након уписа који је и даље у току, Феномен са новим научним авантурама креће од септембра. Осмишљен тако да радозналцима узраста од 7 до 15 година на стручан и занимљив начин приближи различите појаве, Феномен их из месеца у месец води кроз научну авантуру подстичући радозналост, научно размишљање и истраживачки дух.

 

                                 Fenomennnnnnn

 

Тако ће полазници Феномена бити у прилици да се, већ почетком септембра, упусте у истраживање свемира и свих његових тајни.

 

Октобар је месец резервисан за ћелију, док ће се Феноменова прича даље развијати у новембру кроз изучавање еволуције. Децембар ће бити месец у коме ће пажња бити посвећена вирусима, а јануар ће се бавити нашим невероватним телом у целини. Фебруарска дружења протећи ће у знаку привлачења, март је одвојен за поигравање са импулсима, април за таласе, а мај за звук. Феноменова друга сезона завршиће се у јуну, када ће на научном менију бити светлост и тама.

 

„Феномен представља другу кућу и уточиште заљубљеницима у науку и онима који воле да открију још висе поред онога што им основно образовање нуди. У Феномену као наставник имате потпуну слободу и креативност у предавањима како бисте могли своје знање на што бољи начин да пренесете ученицима, а имате и на располагању све могуће материјале за то“, наводи предавач екологије Јелена Андреја Радаковић.

 

                               decasdkjfd

Феноменове радионице подељене су по малим групама у односу на термин, узраст и интересовање полазника, а прва радионица у оквиру одабраног термина је бесплатна, како би родитељи и деца заједно могли да се упознају са програмом и начином рада.

 

 

Тим Феномена до сада је покренуо две велике градске манифестације – Ноћ музеја и Фестивал науке, као и бројна друга занимљива дешавања и изложбе, а више од десет година баве се едукацијом и организовањем радионица и семинара у области промоције културе и науке. Детаљне информације о Феноменовом програму, сарадницима и упису доступне су на званичном сајту www.fenomen.rs;

 

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено среда, 29 август 2018 14:56

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија