Кућа Добрих Вести

Login

Најбољи едукатор – Јелена Бабић

Оцените овај чланак
(2 гласова)

JELENABABICЈелена Бабић, учитељица у Основној школи „Милић Ракић Мирко” из Прокупља следећи је добитник награде „Најбољи едукатор“ кога Вам представљамо.

 

Награду „Најбољи едукатор“ сваке године додељује Удружење „Живојин Мишић“ а Кућа добрих вести редовно подржава ову акцију.

 

Јелена већ тринаест година ради у неподељеној школи. Сваки радни дан за њу је нови изазов. Велики је заљубљеник у свој посао. Школским просторијама, са својим ученицима, удахнула је живот (етно учионица, едукативни панои, дидактичка средства…) Ученицима је обезбедила иновативна средства: дигиталну учионицу, белу таблу, компјутер, штампач, хармонику, металофоне…

 

Веома је креативна, позитивна, иновативна, мотивисана за рад, негује колективни дух и сарадњу, тимски је играч, воли да истражује, радо се одазива изазовима, упорна је и увек насмејана. Код ученика развија емпатију и хуманост.

 

Користи ИКТ у настави. Наставу реализује у виду тематских дана, радионица, јавних и огледних часова путем амбијенталне и пројектне наставе. То је начин да ученици напредују у складу са својим могућностима. Уз њен подстицај учествују на многим конкурсима и такмичењима и остварују запажене резултате. Организује им излете и посете. Сарађује са колегама из других сеоских и градских школа. Њена школа је школа по мери деце, али и њихових родитеља, који су активно укључени у рад. Захвалност су јој исказали тако што су је, заједно са мештанима села, кандидовали за Светосавску повељу града.

 

Била је учесник међународног фестивала КРЕФ и међународних пројеката Ноћ са Андерсеном, Читалићи (школски координатор) и АМИФН који је у току.

 

Аутор је блога, фб странице и групе за родитеље. Поред електронског часописа, формирала је, самоиницијативно, библиотеку у школи, коју користе и ученици и родитељи.

 

Њени часови, као примери добре праксе, објављени су у зборницима: Час за углед 2, 3 и 4, Дигитални цас, Зборник радова УГУ „Покренимо се”, Зборник радова СУРС-а…

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 19 јануар 2019 21:58

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија