Кућа Добрих Вести

Login

Симпозијум „World.minds“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

worldmindsssssssВодећи светски иноватори, научници, бизнис лидери и уметници који на инспиративан начин представљају идеје новог доба окупиће се 23. маја у Народном позоришту у Београду на престижној WОRLD.MINDS конференцији.

 

Србија је прва земља на свету, поред Швајцарске, у којој ће се одржати овај значајан симпозијум који окупља највеће мислиоце света. Ова швајцарска организација редовно организује своје скупове сваког децембра у Цириху.

 

WОRLD.MINDS заједницу чини више од 1.000 високорангираних појединаца, међу којима су нобеловци, државници, научници, професори универзитета, амбасадори, писци, који су дали значајан допринос науци, уметности и бизнису. Београд ће на овај начин постати светски центар за размену престижних иновативних решења у области роботике, астрофизике, медицине, молекуларне биологије, психологије, маркетинга, уметности, спорта.

 

Србију ће ове године представљати: Теслаграм, технологија која се развија на Институту за физику и представља најбољи систем заштите од фалсификовања, БиоСенс Институт, научно-истраживачки институт који се бави развојем, увођењем и промоцијом напредних ИКТ решења у пољопривреди и 3Латерал - водећи произвођач дигиталне хумане технологије и креативног садржаја. Посебан фокус скупа у Београду биће и на учешћу младих истраживача, студената на докторским и постдокторским студијама из Србије и региона.

 

На WORLD.MINDS конференцији у децембру прошле године учествовало је више од 30 представника из Србије, а прилику да буду међу 11 одабраних говорника на конференцији имала су два наша стручњака, проф. Мирослав Ђорђевић, водећи светски реконструктивни хирург и научник, професор урологије и хирургије на Универзитету у Београду, оснивач и директор београдског Центра за гениталну реконструктивну хирургију и Владимир Мастиловић, оснивач и директор компаније 3Латерал, која развија напредне технологије које су основа будућих форми дигиталних медија.

 

Дан пре почетка симпозијума, у среду, 22. маја у 14 часова на Ади Циганлији један од говорника, британски иноватор Ричард Браунинг (Richard Browning) извешће свој чувени лет у млазном оделу (Jet Suit) којe је сам направио.

 

„Било ми је велико задовољство, када сам добио позив да дођемо у Србију, која ће имати прилику да буде домаћин WORLD.MINDS. Ово је одлична шанса да српски научници и други мислиоци пренесу своје знање, искуство и идеје за нову будућност, како би се са њиховим достигнућима упознао шири круг људи из међународне заједнице”, истакао је Ролф Добели, оснивач организације WORLD.MINDS.

 

Креирање нових знања и приступ најновијим открићима из читавог света јесте основ модерне економије, научног, друштвеног и културног напретка и јачања конкурентности једне државе. Због тога је Влада Републике Србије покренула партнерство са престижном швајцарском организацијом која ће помоћи да у нашу земљу доведемо најумније људе данашњице и пружимо прилику домаћим стручњацима да са њима размене искуства и представе своја достигнућа.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 20 мај 2019 21:59

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија