Кућа Добрих Вести

Login

Шта доноси јесењи Тесла фест 2019?

Оцените овај чланак
(3 гласова)

teslakonferncijaУ Новом Саду се одржава традиционални 33. Међународни фестивал иновација, знања и стваралаштва Тесла Фест 2019, од 12 до 15. октобра под покровитељством Владе Србије, Владе АП Војводине, Града Новог Сада.

 

Сваке године своје проналаске, иновације, нове производе, технологије и пројекте изложи преко 500 индивидуалних проналазача, младих талената, студената, предузетника, школа, факуклтета, института и предузећа из земље и иностранства.

 

На Тесла Фесту су до сада учествовали проналазачи и излагачи из више од 25 земаља света. Међународни ћири најуспешнијим учесницима додељује златне, сребрне и бронзане плакете са ликом Николе Тесле и Гран при Тесла Феста.

 

На Тесла Фесту ће Светска организација за интелектуалну својину доделити признања најуспешнијим проналазачима.

 

Тесла Фест се одржава 33 годину и прерастао је у значајан привредни, научни, културни догађаја у земљи и региону где се афирмишу иновације, проналазаштво и интелектуална својина као важан фактор научног, културног, економског и технолошко развоја.

 

Тесла Фест доприноси успостављању конкретних пословни аранжмана и бржој комерцијализацији проналазака и других проналазачких замисли.

 

У оквру Тесла Феста 12. и 13. октобра одржаће се и међународна конференција о иновацијама и интелектуалној својини. Она се одржава уз подршку Светске организације за интелектуалну својину (WIPO) и Министарства трговине и Министарства за иновација и технолошки развој Републике Србије.

 

Тема конференције је заштита и примена производа са ознаком географског порекла као подстицај развоја унапређења туристичке понуде и потенцијала.

 

Ова тема за циљ има да покаће како производ са ознакама географског порекла, традиицонални производи услуге и робне марке представлљају моћно средство за развој турситичке привреде, рурални развој и успоравања миграција сеоског становништва и представљају део маркетинг страгеије регионалног и нациолног развоја.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено субота, 22 јун 2019 15:09

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија