Logo
Одштампајте ову страницу

Научна трибина „Колико не знамо“?

Оцените овај чланак
(1 Глас)

kolikoneznamoТрибина Института за физику о нерешеним питањима у савременој науци под називом "Колико не знамо?" биће одржана вечерас у 19 часова у Великој сали Студентског културног центра.

 

Трибина се одржава у оквиру иницијативе "Наука кроз приче".

 

Као вишевековни човеков подухват да разуме свет и његове мистерије, наука се одувек суочавала са изазовима. И то једнако чини и данас, остајући без одговора пред питањима каква су тамна материја, стрела времена, порекло живота или истинска вештачка интелигенција. Непознанице као што су порекло вируса, дељење ћелија, бездимензионалност физичких константи или такозвана оса зла у дубоком свемиру можда у себи крију будуће нове теорије које ће, разумевањем и применама, променити свакодневни живот људи.

 

Путујући кроз неодговорена питања, на другачији, непретенциозан начин, учесници трибине, наши угледни научници из више области, заправо ће указати на стање и разноликост савремених истраживања, осветлити сложени пут научног сазнања и – подстаћи на размишљање.

 

На трибини учествују: Др Антун Балаж, физичар, Институт за физику у Београду, Др Алексеј Тарасјев, еволуциони биолог, Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић", Др Милан Стојановић, астроном, Астрономска опсерваторија у Београду, Др Миљана Милојевић, филозоф, Филозофски факултет Универзитета у Београду

 

Улаз за све посетиоце је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено четвртак, 28 новембар 2019 15:21
Кућа добрих вести

Најновије од Кућа добрих вести

Сродни чланци

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015