Кућа Добрих Вести

Login

Округли сто на тему деменције

Оцените овај чланак
(1 Глас)

demencijcjajajУ уторак, 17.децембра 2019. у згради Библиотеке „Вук Караџић“, ул. Ћирила и Методија 2 од 12 до 14 часова, биће организован округли сто на тему „Унапређење међуинституционалне и међусекторске сарадње као оснаживање програма подршке и помоћи породицама оболелих од деменције“.

 

Скуп организује Неформална мрежа помагача породицама оболелих од деменције коју чине Волонтерски сервис Звездаре, Хлеб живота, и Удружење Окриље, који су истовремено и чланице националне Мреже ХуманаС.Округли сто је наставак активности Неформалне мреже са циљем успостављања дугорочног модела подршке породицама оболелих од деменције.

 

На скупу ће говорити: представници Неформалне мреже Славица Станковић, др Рада Поповић и мр Радмила Урошевић као и Бранкица Јанковић, повереница за заштиту равноправности, стручњаци: Др Александра Милићевић Калашић из Градског завода за геронтологију и Факултета за комуникацију и медије, др Љубица Видић из Удружења грађана Дестигма, др Славица Голубовић из Геронтолошког центра Београд, др Драгана Трифуновић Балановић директорка ДЗ Звездара, Др Ирена Џелетовић Милошевић из Градског завода за јавно здравље и мр Наташа Тодоровић из Црвеног крста Србије, представници институција: Немања Антонијевић руководилац Градског центра за социјални рад у Београду/Одељење Звездара, Гордана Ковић из Завода за социјалну заштиту из приватног сектора Светлана Вучковић из Агенције „Нана“ и други.

 

Реч стручњака и препоруке са овог скупа биће прослеђене институцијама и медијима са циљем унапређења друштвене бриге за породице које имају члана оболелог од деменције.

 

Улаз је слободан.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 16 децембар 2019 12:50

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија