Кућа Добрих Вести

Login

Електронско пријављивање патената од 14. децембра знатно јефтиније

Оцените овај чланак
(1 Глас)

posaokompkdjfkdjdjkfkdТаксе за електронске пријаве патената, малих патената, индустријског дизајна, жига, жига гаранције и колективног жига, од 14. децембра значајно су умањене, тако да је пријава патената и малих патената јефтинија за 50 одсто у односу на прописану таксу, а пријаве индустријског дизајна, жига, жига гаранције и колективног жига, снижене су 25 одсто.

 

Привредна комора Србије, заједно са Заводом за интелектуалну својину, у складу са Споразумом о сарадњи двеју институција, ради на унапређењу вредновања интелектуалне својине у Србији и подржава иницијативе усмерене на побољшање услова за иноваторе и подстицање креативности и иноваторства, али и Е пословања. Тако је раније постигнуто смањење такси за 50 одсто приликом подношења патентних пријава физичких лица проналазача.

 

Заштита права интелектуалне својине даје додатну вредност производима и услугама, посебно са финансијског аспекта, обезбеђује стабилност у пословању и сигурност инвеститорима. Привредна комора Србије, препознајући значај и улогу интелектуалне својине у унапређењу конкурентности компанија, доприноси и подржава унапређење ове области, кроз подршку чланицама информисањем, едукативним програмима, заштитом права интелектуалне својине, афирмацијом производа и обезбеђењем боље тржишне позиционираности.

 

Интелектуална својина је капитал који треба користити у развоју друштва у целини, а могућност за проналазаче да лакше и јефтиније пријаве патенте, јесте један вид подршке креативности.

 

Извор: Кућа добрих вести/Е-капија


Последњи пут измењено четвртак, 19 децембар 2019 12:48

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија