Кућа Добрих Вести

Login

Онлајн панел дискусија "Наука у служби привреде“

Оцените овај чланак
(2 гласова)

naukausluzbinaukekeeeОнлајн панел дискусија "Наука у служби привреде“ одржаће се 24. марта од 10 до 11,30 часова преко зум апликације.

 

Прошло је годину дана од почетка пандемије, глобалне кризе јавног здравља, привреде и финансијског тржишта. Како би опстале, многе компаније мораће да развију нове производе, уведу потпуно нови производни или пословни процес, смање трошкове производње унапређењем технолошког процеса. Допринос науке, технологије и иновација кључан је за суочавање са овим изазовима, као и за економски опоравак након пандемије.

 

Узимајући све ово у обзир, као и чињеницу да ће развој овог сектора, посебно подршка прерађивачкој и прехрамбеној индустрији, бити један од приоритета РАВ-а, организовали смо онлајн панел са циљем да сви више сазнамо о томе како наука може да помогне у развоју овог сектора. На њему ће се окупити представници научних институција из сектора прехрамбене индустрије, компаније из сектора које су користиле услуге ових институција, као и представници државне институције која финансијски помаже сарадњу науке и привреде.

 

АГЕНДА:

 

МОДЕРАТОР:

 

•             Ђорђе Симовић, аграрни новинар (РТВ Радио Нови Сад, оснивач пољопривредног портала Пољопривреда.инфо, сарадник бројних аграрних медија)

ПАНЕЛИСТИ:

•             Др Ненад Магазин, шеф катедре за воћарство и виноградарство - Пољопривредни факултет у Новом Саду

•             Борис Бошњак, директор производње –  Atos Fructum,

•             Др Елизабет Јанић Хајнал, помоћница директора – Научни институт за прехрамбене технологије у Новом Саду (ФИНС)

•             Лука Стрезоски, директор – Streco doo

•             Горан Китић, руководилац Центра за сензорске технологије – Институт БиоСенс

•             Ђорђе Ђукић - Пољопривредно газдинство „Ђукић“, Госпођинци

•             Владимир Војводић, пројект менаџер - Фонд за иновациону делатност.

 

У току панела ће сви заинтересовани моћи у писаној форми да постављају питања учесницима.

 

Онлине панелу може се приступити кликом на овај линк, који је постављен и на home page RAV-a, у рубрику вести, „Како наука може да помогне агробизнис компанијама“.

 

Сви могу да прате, и сви су добродошли.

 

Passcode: 054337

 

 

Извор: Кућа добрих вести


Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија