Кућа Добрих Вести

Login

СТВАРАЊЕ НАУЧНОГ УМА: Дечји научни камп 2021: наука прича

Оцените овај чланак
(2 гласова)

DNKdfdfdfДечји научни камп је спреман за нове авантуре! Од 2. до 13. августа, као и претходних година, спремљена су научна дружења, учења, игре и идеје које ће се делити и стварати, најављују из Центра за промоцију науке.

 

 

Ове године, организован је хибридни дневни камп тако што ће се активности на кампу истовремено одвијати онлајн и уживо, у четири београдска парка. Док ће део деце бити на локацијама у Београду, остали ће бити свуда по свету! И један и други камп имаће исти задатак – како у и о науци причати приче?

 

Шта је Дечји научни камп?

 

ДНК је простор у ком негујемо научну писменост и оштримо научни поглед на свет сарадњом са вршњацима, али и са одраслима који се баве науком и комуницирају је. Ове године, један дан одвојен је за геолошка и географска истраживања, други за изучавање историје, трећи биологије, а четврти астрономије. За ову прилику позвани су наши угледни научници и научнице да заједно са децом истраже и испробају методе и открића из својих лабораторија. Деца ће прикупљати и анализирати узорке, мапирати, документовати своја истраживања. Бавићемо се правим научним радом. А потом ћемо резултате истраживања претворити у приче које можемо да испричамо другима тако да лако разумеју и компликоване научне теме.

 

                                     Dnk2

 

Како је камп организован?

       

                                        

Оба циклуса кампа су хибридни, деца ће имати заједничке активности испред екрана својих уређаја или на самом кампу.

 

Кампови се одржавају у два термина, од 2. до 6. августа и од 9. до 13. августа, а родитељи при самој пријави могу одабрати у ком термину желе да деца учествују и у ком формату (онлајн или уживо). Број места на кампу уживо је ограничен на 20 по термину, па сва деца која не буду успела да се пријаве на овај начин имаће прилику да се придруже онлајн верзији.

 

На Дечјем научном кампу уживо могу учествовати деца између 8 и 13 година, док је онлајн учешће намењено свој деци основношколског узраста.

 

Програм траје сваког дана радног дана од 9 до 13.30 часова.

 

Како се пријавити?

 

Пријаве су електронске и обавезне, на ЛИНКУ.

 

Број деце за учешће уживо је ограничен на 20 и уколико број пријава премаши број места на кампу, предност ће се дати деци која нису до сада учествовала у програмима.

 

Пријаве трају до 25. јула. Послата пријава не значи аутоматски пријем детета на програм који се одвија уживо. Пријаве за онлајн учешће се аутоматски прихватају.

 

На е-мејл адресу стићи ће потврда од организатора уколико је пријава за ДНК уживо прихваћена. Све пријаве за ДНК уживо, које због ограниченог капацитета не буду прихваћене, аутоматски су одобрене за онлајн програм.

                                          dnk3

 

Приликом пријаве неопходно је попунити документ о сагласности за учешће детета у виртуелном ДНК, који је потребно одштампати, потписати, фотографисати или скенирати и поново закачите приликом пријаве. Све пријаве које немају попуњену закачену сагласност неће бити разматране. Родитељи чија деца буду учествовала на програмима уживо добиће и сагласност за учешће на кампу уживо путем мејла.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено среда, 21 јул 2021 15:26

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија