Кућа Добрих Вести

Login

У току конкурс за подршку пројектима популаризације науке

Оцените овај чланак
(2 гласова)

logo9БЕОГРАД – До 24. јануара траје јавни конкурс Центра за промоцију науке (ЦПН) за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за 2013. годину у Србији.

Као и прошле године у ово време, сва заинтересована удружења, научноистраживачке и друге организације које за циљ имају унапређење научне културе, могу да пријаве пројекте које планирају за ову годину, објављено је на порталу ове научне институције cpn.rs.

 

Електронска пријава пројеката

 

Пројекти се, као и 2012. пријављују искључиво електронским путем и то, попуњавањем електронског обрасца на интернет адреси: prijave.cpn.rs/javnipoziv.

Организације које су претходних година добијале средства за пројекте промоције науке добро знају колико је покретањем домена Пријаве ЦПН процедура поједностављена и олакшана за корисника, указују у Центру.

Образац за попуњавање се, наиме, састоји из осам одељака који се у сваком тренутку могу сачувати, тако да се пријава може попунити из неколико покушаја, током периода трајања конкурса. Од важности је и то да је образац попуњен ћириличним писмом.

Новост у односу на прошлу годину је што све организације које су већ уведене у Евиденцију научних друштава ЦПН не морају да електронси приложе АПР документе о упису у регистар удружења, пошто ће софтвер сам проверити статус организације у Евиденцији Центра.

У случају било каквих недоумица, учесници у сваком тренутку могу да погледају прилагођено упутство “Како попунити пријаву?”. Уз то, електронску пријаву прати и ново видео-упутство у ком су детаљно објашњени кораци за попуњавање пријаве.

 

Оцена пројеката на основу научне и друштвене оправданости

 

Рок за подношење пријаве је 24. јануар 2013. године, до 17.00 часова. Оцена пројеката ће се обавити на основу научне и друштвене оправданости спровођења пројекта, као и повезаности циљева са приоритетима научног и технолошког развоја Србије. Одлука Управног одбора Центра биће објављена на интернет страници ЦПН.
Непосредно пред новогодишње празнике 2011 године, Центар је расписао Јавни позив промоције и популаризације науке у 2012. на који се пријавио огроман број организација.
Одлуком Управног одбора, у 2012. години Центар је подржао 88 пројеката које су појединачно или удружено предложиле различите научне организације, институције и научна друштва. Укупна сума која је подељена подржаним пројектима износила је 30 милиона динара.
Више детаља о актуелном конкурсу, али и о томе ко је добио подршку у прошлој години можете пронаћи на линку: cpn.rs/aktivnosti/javni-poziv-2013.

 

Центар за промоцију науке је државна институција Републике Србије надлежна за промоцију и популаризацију науке.

Идеја за оснивање Центра потекла је из неопходности да се грађанима приближе наука и технологија, што је предуслов за повећање научне писмености и технолошки напредак Србије у будућности.

Након година кризе, наука је остала одвојена од друштва и шире јавности, тако да је постало неопходно да држава подстакне премошћавање тог јаза.

 

Извор: Кућа добрих вести              


Последњи пут измењено четвртак, 17 јануар 2013 17:47
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија