Кућа Добрих Вести

Login

"Сви мозгови на једном месту"

Оцените овај чланак
(17 гласова)

svimozgovinajednommestuБЕОГРАД – Од 11. до 17. марта, под слоганом „Сви мозгови на једном месту”, у Србији се, по девети пут, одржава међународни фестивал популаризације науке „Недеља свести о мозгу”. У оквиру ове манифестације на 16 локација у три града - Београду, Новом Саду и Ваљеву, можете присуствовати на више од 65 научних и уметничких догађаја.

Како изгледа прави мозак? Има ли разлике између мушког и женског мозга? Зашто се често говори о левом и десном мозгу? Како се разликује мозак одрасле особе од мозга адолесцента? Да ли нас памћење чини оним што јесмо? Колико процената мозга користимо? Да ли математика има своје место у мозгу?

 

Прошетајте на 16 локација у три града

 

Ако вас интересује одговор на бар једно од претходних питања, прошетајте до неке, или чак свих 16 локација, на којима се одржава овај фестивал.
У Београду су то: Галерија науке и технике САНУ (улаз је из улице Ђуре Јакшића), Културни центар Београда, УК Вук Караџић, Институт Сервантес, Дечји културни центар Београда, Француски институт, Галерија Озон, Клиника за неурологију КЦС, Биолошки факултет, Електротехнички факултет, Институт за патофизиологију Медицинског факултета и Корњача кафе.

У Новом Саду се програм фестивала одржава на Одсеку за психологију Филозофског факултета.

Тачно време и место свих дешавања можете видети на сајту манифестације Студентске секције за неуронауке,  где можете прочитати и упутства за пријављивање за неке садржаје за које је број места ограничен.

 

Бесплатна популаризација научних сазнања о мозгу

 

Популаризација научних сазнања о мозгу „Недеља свести о мозгу” (Brain Awareness Week) представља међународну манифестацију која се одржава сваке године широм Европе, а у нашој земљи је организује непрофитно удружење студената Универзитета у Београду, окупљених у Студентској секцији под окриљем Друштва за неуронауке Србије, а уз партнерство укупно 28 научних, културних и уметничких институција.

Програмски садржаји су намењени посетиоцима свих узраста, интересовања и нивоа образовања, а УЛАЗ на сва дешавања ЈЕ БЕСПЛАТАН! Пођите у истраживање нашег најважнијег органа (бар би требао да буде).

Поделите ову вест, позовите и поведите некога, нарочито подмладак, коме желите да буде паметан (или да се опамети) и уживајте у овој оригиналној манифестацији.

Извор: Кућа добрих вести

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 14 март 2013 11:38
Јован Марков

Ученик је четвртог разреда Математичке гимназије. Аутор је и један од координатора Школског фестивала науке у својој бившој основној школи “Деспот Стефан Лазаревић” у Београду. Повремено сними и постави понеки видео на свој YouTube канал: youtube.com/user/jovanmjunior који је посвећен популаризацији науке. Аутор је блога: jovanmarkov.wordpress.com.

У седмом разреду се заљубио до ушију (и преко) у Петницу, за време Летње научне школе. Полазник је Зимског кампа физике у Сокобањи и семинара физике у Истраживачкој станици Петница. Сарађује са Центром за промоцију науке, Фестивалом науке у Београду, Институтом за молекуларну генетику и генетичко инжењерство, Регионалним центром за таленте Београд2,... Добитник је стипендије “Млади таленат у области науке” у оквиру избора “Личност животног стила 2012.” у организацији Фабрике добре енергије. Воли да се дружи по републичким такмичењима из физике, математике и хемије. У слободно време излази са друштвом, вози бицикл, чита књиге, осмишљава и прави експонате за фестивале науке... (прича се да понекад и спава).

Приступио је пројекту “Кућа добрих вести” јер сматра да је то идеално место са кога може да шири позитивну енергију, идеје и ентузијазам, и утиче, пре свега на вршњаке, да узму свој живот у своје руке и учине максимум за своју будућност.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија