Кућа Добрих Вести

Login

Отворен седми Фестивал науке

Оцените овај чланак
(3 гласова)

festivallllБЕОГРАД - У друштву седморо младих научника "суперхероја науке", заинтересованих посетилаца и великог броја деце данас је у бившој Робној кући "Клуз" свечано отворен седми Фестивал науке.

Више од 550 научника из 52 институције, заједно са гостима из Шведске, Естоније, Холандије, Француске и Хрватске, на четири локације - бивша Робна кућа "Клуз", Галерија Народне банке Србије, СКЦ и простор бившег "Еуросалона", приредиће у наредна четири дана (до 8. децембра) занимљиве експерименте, радионице, дебате, шоу програме и охрабрити младе да се баве науком.

Цео фестивал, који је већ стекао завидну публику и изазива велико интересовање младих, ове године је у знаку "суперхероја", младих научника који упркос тешким условима у Србији, са много ентузијазма, постижу резултате и шире своје знање.

Суперхероји науке су др Зорана Курбалија Новичић и др Владимир Јовановић, Институт за биолошка истраживања "Синиша Станковић", Лука Михајловић, Хемијски факултет, др Милован Шуваков, Институт за физику, Јелена Пајовић , Физички факултет, др Оливер Тошковић, Лабораторија за експерименталну психологију и Воин Петровић, Институт за нуклеарне науке "Винча", и биће ту да одговоре на свако питање посетилаца.

Шта се крије у једној капљици воде

У "Клузу" посетиоце очекују 32 нове, интерактивне поставке: управљаће митраљезом помоћу џојстика и мерити температуру тела термалном камером, правиће изохипсе, пешчане дине, језера, изазвати кишу, открити шта се све крије у једној капљици воде, уз помоћ математике сазнати да ли личе на Теслу, Марију Кири или неког глумца.

Суперхероји подземља повешће заинтересоване у истраживање непознатог и проналажење заборављеног, уз помоћ виртуелног студија посетиоци ће "скокнути" и до Хималаја или дна океана, имаће прилику да решавају загонетке којима гравитација збуњује људску логику и да два метра дугачак ДНК спакују у једро једне ћелије.

Једнодневна фестивалска карта за све локације кошта 400 динара и омогућује улаз и у Научни центар Музеја науке и технике. Они који су заинтересовани искључиво за программе у СКЦ-у и Еуросалону могу купити улазницу по цени од 300 динара, док деца до пет година не плаћају карту.

Карте за седми Фестивал науке могу се купити на Евентим продајним местима у целој Србији као и преко GIG STIX продајних места – Corner Shopova.

Више о фестивалу науке погледајте ОВДЕ,  а детаљније о суперхеројима науке можете прочитати ОВДЕ

                                                                                                                        Извор: Кућа добрих вести

 

 

 

 


Последњи пут измењено четвртак, 05 децембар 2013 22:36
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија