Кућа Добрих Вести

Login

Милош Станковић у Кини добио академску награду за животно дело

Оцените овај чланак
(39 гласова)

milosТАИПЕИ - Милош Станковић, наш успешни млади научник и проналазач, са више од 30 награђених проналазака широм света,  у изузетно јакој конкуренцији добио је „Академску награду за животно дело за изванредна међународна достигнућа“ на Међународној конференцији највећих иновационих достигнућа и иновација, која је одржана  у Републици Кини (Tajwan).


Награду му је уручио потпредседник Републике Кине господин Wu Den-Yih, изјавио је данас  Милош Станковић ексклузивно за “Кућу добрих вести”, одмах по повратку у Београд и нагласио да је .
Станковић, који је  учествовао и представљао нашу земљу на овој Међународној конференцији, одржаној, 16. децембра у Тајвану, на којој је учествовао уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије,  рекао је за наше интернет новине да је на овом угледном скупу представио целокупна достигнућа, иновационе пројекте и научне радове (као и идеје о начину развоја пројеката и привреде), на којима је активно радио претходних 12 година и то из области екологије – заштите животне средине и енергетике.

Станковићев изузетан допринос побољшању живота људи и напретку светске цивилизације

На овој конференцији су учествовали представници бројних Универзитета и Института из Кине, Тајвана, Хонг Конга, Америке (Државни Универзитет из Вашингтона, Харвард, Сан Хозе  – силиконска долина центар светске технологије, Међународни Амерички Универзитет, Универзитет из Лос Анђелеса), Белгије (Универзитет из Брисела), Италије, Јапана, Индије, Шри Ланке, Пољске, Мађарске, Међународни иновациони центар из Москве, Украјинске Академије наука и многи други.
У веома јакој и оштрој конкуренцији Милош, кога многи већ називају новим Николом Теслом, освојио је ово највеће и најпрестижније признање, а у образложењу за додељену награду се наводи: "Милош Станковић је посветио свој живот проналасцима и дао изузетан допринос побољшању живота људи и напретку светске цивилизације".
Након доделе награде, представници Универзитета из Америке, Јапана, Индије, Белгије и Украјинске Академије наука позвали су нашег Милоша да одржи предавања и презентације на њиховим Универзитетима и Институтима, како би започели сарадњу на заједничкој реализацији пројеката.

Извор:Кућа добрих вести


Последњи пут измењено понедељак, 23 децембар 2013 13:41
Надежда Спалевић

Надежда Спалевић, рођена 1961. године у Ариљу, где је завршила гимназију. Филозофски факултет  је завршила у Београду, по звању је дипломирани андрагог. Бави се менаџментом људских ресурса. Интересује је психологија, књижевност, алтернативна медицина која укључује холистички приступ лечењу,  здрав начин исхране и живота и слично.

Опредељење да постане пријатељ и сарадник „Куће добрих вести“ произашло је из вишегодишњег познанства и пријатељства са Агнезом Трпковски.  Такође и лична орјентација „помагати другима“  поклапа се у целости са орјентацијом новина.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија