Кућа Добрих Вести

Login

Хоризонт2020 у Научном клубу ЦПН

Оцените овај чланак
(3 гласова)

horizon2020БЕОГРАД – Трибина чији је задатак упознавање јавности са Оквирним програмом Европске уније за истраживање и иновације „Хоризонт2020“ одржаће се у сутра, 18 септембра у Научном клубу ЦПН.


Тема окупљања је: „Ко све може да учествује у Хоризонту 2020?“.
Врхунски стручњаци, познаваоци овог програма и националне контакт особе за Србију одговориће на конкретна питања која се тичу програма Хоризонт 2020.


Ове недеље биће речи о томе ко све може да се пријави и учествује у овом програму.


Међу учесницима су , Александар Белић, државни секретар Министарства за просвету, науку и технолошки развој, Нада Милошевић, национална контакт особа за Хоризонт 2020 и Весна Црнојевић Бенгин, Факултет техничких наука, Универзитет у Новом Саду.


Хоризонт 2020 је Оквирни програм Европске уније за истраживање и иновације. Њему претходи Седми оквирни програм, а он покрива период 2014–2020. Хоризонт 2020 подржава истраживачке и иновативне пројекте и програме иновационог истраживања, стратешког и примењеног истраживања, демонстративних пројеката и активности блиске тржишту.


Хоризонт 2020 је финансијски алат који уводи Иновациону унију (Innovation Union), европску иницијативу, којој је циљ осигуравање европске глобалне конкурентности. Укупни буџет Хоризонта 2020 је 70,2 милијарде евра за период 2014–2020.


Идуће недеље, 25. септембра, у 15 часова, скуп Хоризонт четвртком одржаће се у Новом Саду.


Научни клуб ЦПН налази се на адреси Кнез Михаилова 5, други спрат.


Улаз је слободан а сам догађај почиње у 15 часова.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 септембар 2014 21:08
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија