Кућа Добрих Вести

Login

Новогодишња трибина: Одисеја у свемиру

Оцените овај чланак
(2 гласова)

odisejaБЕОГРАД – Центар за промоцију науке (ЦПН) одржаће ове године, у среду, 24. децембра, последњу научну трибину у овој години.


Новогодишња трибина Центра за промоцију науке „Одисеја у свемиру“ биће одржана у Великој сали Студентског културног центра.


Последња овогодишња трибина посвећена је свемирској култури која у нашој јавности није много присутна, али интересује, надахњује и инспирише бројне поклонике.


У јеку нових продора у астронаутици, лансирања Ориона, мисије Розета, кинеског космичког програма и прича о одласку првих људи у бесповратну мисију на Марс, о овим више него узбудљивим темама говориће звезде досадашњих ЦПН трибина.


Свемир је ове године био значајна тема у светској култури. Зато ће се, након премијере филма „Интерстелар“ Кристофера Нолана, који је изазвао пажњу публике широм света и који су критичари поредили са култном Кјубриковом „Одисејом у свемиру 2001”, новогодишња трибина бавити и филмом.


Свемир је, такође, обележио и науку у 2014. години. Зато ће учесници ЦПН трибине причати о последњим достигнућима у истраживању свемира, попут слетања на комету и осврнути се на нова питања која су се након тога отворила за човечанство у бројним научним областима.


Догађај почиње у 19 часова.


Учесници на трибини су: др Милан Ћирковић, Астрономска опсерваторија Београд, Никола Божић, Истраживачка станица Петница, др Оливер Тошковић, Лабораторија за експерименталну психологију Филозофског факултета, Београд, др Саша Марковић, публициста специјализован за астронаутику, „Време“.

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено петак, 19 децембар 2014 21:30
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија