Кућа Добрих Вести

Login

Научни камп „Виминацијум“ за најмлађе

Оцените овај чланак
(3 гласова)

viminacijummmmmБЕОГРАД - Начни камп „Виминацијум“ одржаће се од 20. јуна до 31. августа у истоименом археолошком налазишту.

 

Камп се организује за децу узраста од седам до 12 година, у шест тродневних термина (субота-понедељак). У сваком од термина у кампу ће боравити по двадесеторо деце. Полазак је суботом у 8 часова, повратак понедељком у раним вечерњим сатима.

 

 

 

 

 

 

 

Термини кампа су:

 

   20. до 22. јун

-          27. до 29. јун

-          4. до 6. јул

-          11. до 13. јул

-          22. до 24. август и

-          29. до 31. август

 

Програм научног кампа приближиће деци различите научне области (археологију, хемију, биологију, палеонтологију, физику, астрономију, роботику, матемтику, форензику) са циљем да подстакне њихову радозналост, креативност и критичко мишљење. У погледу садржаја, интерактивног начина рада и кадрова, камп је организован по правилима летњих школа на европском нивоу. Сви предавачи имају више од 10 година искуства у раду са децом.

 

 

Смештај деце и гостију кампа је у новоизграђеном комплексу у оквиру самог комплекса Научног центра.

 

 

Трошкови учешћа у Научном кампу по детету износе 8.000 динара и укључују трошкове пута (Београд-Виминацијум-Београд), исхране, смештаја, научних радионица и пратећих активности, улазница за све локалитета и материјала за научне експерименте.

 

 

За све информације можете да се обратите на телефон Научног кампа „Виминацијум“ број: 0628414700 или на адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Организатори Научног кампа су Археолошки институт САНУ, Математички институт САНУ, Завод за заштиту природе, Центар за нове технологије и Центар за науку и иновације.

 

 

Научни центар „Виминацијум“ се налази у близини Костолца, на 95 километара од Београда. Познат је по изузетној културно-историјској вредсноти, као локалитет од међународног значаја под заштитом УНЕСКО. У њему се налазе аутентични објекти античких базилика и некропола, римски амфетеатар, аквадукт у дућини од близу 10 километара и бројне друге грађевине из античког периода.

 

Научни центар „Виминацијум“ је међународно познат и по недавно пронађеним изузетно ретким остацима мамута из праисторијског периода. Простор на коме се камп одвија представља отворену књигу геологије, археологије, културе, уметности и историје ових простора.  

 

Извор: Кућа добрих вести


Последњи пут измењено уторак, 16 јун 2015 23:19
Маja Јованов

је рођена 1977. године. Она је новинар са вишегодишњим искуством у праћењу реалног сектора, процеса приватизације и тржишта капитала. Сарађивала је и писала за дневне листове и економске магазине. Активно пратила значајне економске форуме и скупове, како у Србији, тако и у иностранству. Данашња интересовања су јој усмерена на интернет и мултимедијални приступ информацијама.

Остави коментар

Поља обележена (*) су обавезна. Основна употреба HTML кода је дозвољена.

...:::.„Кућа добрих вести“ не сноси одговорност за садржаје линкова који воде на друге интернет странице (спољашње везе) .:::... © Кућа Добрих Вести 2015

Врх Десктоп верзија